Scrisoare pentru Mos Craciun in numele Primariei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Draga Mos Craciun,


Aici Metropotamul. Stii, animalul urban de Bucuresti care, oricate glume nesarate mai fac spiridusii, NU este un om de zapada in forma de hipopotam. Nici o vaca.

Scrisorica asta nu e pentru noi, e pentru angajatii de la Primarie. Saracii, n-au timp sa scrie... Sunt atatea de facut intr-un oras iarna. Si tocmai din acest motiv, ca ii vedem cam neajutorati anul asta, ne-am gandit sa le facem o surpriza, daca poti si ai posibilitate... Trimite spiridusii la cumparaturi si da-le niste pluguri. Se pare ca gospodarii orasului nostru n-au luat la cunostinta de aceasta minunata inventie. Fie-ti mila de ei, adu-i in secolul 21.

zapada zapada

De cand a venit iarna la noi n-am vazut la lucru decat niste pluguri gigant, de bulevard cu 3 benzi, sau niste lucratori la ADP care se opintesc cu lopata sa mute muntii... de pe carosabil pe trotuar. In fata Primariei asfaltul e luna. Pe trotuarul de vizavi zapada cafenie, maruntita de ghete, are 2 palme inaltime.

Nu stim ce prioritati de deszapezire au, dar ne gandim ca ar fi logic sa inceapa in zonele cu trafic mare, dar nu doar al masinilor, ci si al pietonilor. Am ramas cu gura cascata vazand in prima dimineata cu zapada un mini Bobcat care curata aleile parcului Kiseleff... insa mi-a trecut mirarea la Universitate, unde zapada, dupa o saptamana de ragaz, inca nu e curatata de pe trotuar.

zapada zapada

Si pentru ca ne e mila si de ei, dar parca mai mult de noi, ca ajungem la birou zilnic calarind nametii negri de noroaie si pleoscaind prin baltile nesfarsite de la rigolele infundate, vrem pluguri pentru primarie (stim ca suna poporanist, dar e vorba de altceva). Si nu orice fel de pluguri de zapada, ci din acelea mici, care sa intre si pe stradutele inguste sau pline de masini, care sa poata curata si trotuare sau zone pietonale:

f f  fSi ca sa nu se spuna ca suntem lenesi si asteptam ca primaria sa faca imposibilul si sa-si dea duhul dand zapada, vrem si pluguri pentru cetateni. Ori de mana, cu care sa ne putem da singuri zapada din fata curtii, a blocului ori a magazinului proprietate personala, ori... incredibil! de masina. Daca tot ai o masinuta 4x4, un Hummer, un SUV, ia asorteaza-ti la el un pic de spirit civic si-un plug! Sa vezi ce rotunjoara si rumena in obraji ti se face karma de la atata vibratii pozitive venind dinspre vecinii tai.

f f
plug de masina de la fisherplows; plug de mana de la snow pusher plus

f f
Macar daca am gasi asa ceva: lanturi de ghete de la rud chain; crampoane antiderapante pentru ghete de la ice-cleats (vezi mai multe modele)

Si mai vrem ceva.
 
- taxa de deszapezire. Luati-ne cateva zeci de lei pe luna de persoana in plus la taxa de salubrizare pe timpul iernii, numai sa nu va plangeti ca n-aveti fonduri. 3 milioane de locuitori in Bucuresti ori 20 de lei... ghici cate lopeti fac?
- amenda pentru firmele, magazinele si institutiile care nu au bunul simt sa curete zapada si gheata de pe trotuarul din fata. Poate chiar si pentru blocuri si asociatii de locatari.

Asa sa va aduca Mos Craciun, la anul si la multi ani.
2 comentarii

Scrisoare pentru Mos Craciun in numele Primariei
zondron
#1 -

*

amen sistah!

Scrisoare pentru Mos Craciun in numele Primariei
Cavalary
#2 -

Comentariu nou

Stii, e iarna. Chiar daca ultimii ani tind sa ne faca sa uitam asta, iarna e normal sa fie zapada. Cu fondurile si eforturile depuse pt. o deszapezire "ca la carte" cred ca s-ar putea face lucruri care chiar sa aiba o relevanta si-n viitor. (Ca nu se fac nici alea oricum e partea a 2-a.) Ce-ar fi sa se mai plieze si oamenii dupa vreme in loc sa tot lupte impotriva?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera