S-a redeschis Muzeul Theodor Aman din C.A. Rosetti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Am aflat recent ca in luna aprilie Muzeul Theodor Aman, cel mai vechi muzeu de arta din Bucuresti, si-a deschis din nou portile dupa aproape 5 ani in care a fost reabilitat.

muzeu aman aman
                                                                                              sursa

I-am facut o vizita pentru a vedea cu ochii nostri rezultatul lucrarilor de restaurare. Intrarea este gratuita, asa ca nu trebuie sa va faceti probleme financiare. Muzeul arata bine in exterior, curat, aranjat si proaspat renovat, pastrandu-si fatada istorica: decorurile, friza, medalioanele cu efigiile lui Leonardo da Vinci si Michelangelo sau nisele cu statui. Interiorul gazduieste mai multe ateliere ale lui Theodor Aman (1831-1891) unul dintre fondatorii culturii romanesti moderne, dar doar trei sali sunt accesibile publicului deocamdata, celelalte aflandu-se inca in pregatire.

aman aman
sursa

Situat pe strada C.A. Rosetti, in vecinatatea Bibliotecii Centrale Universitare, muzeul Theodor Aman este valoros tocmai pentru istoria sa, el ramanand intact inca de la deschidere, din 1908. Casa respectiva este una dintre cele mai vechi cladiri din oras, fiind construita de catre artistul pictor, in 1869, atat arhitectural, cat si decorativ.  El este autorul mobilierului, al picturii murale din hol si al decoratiunilor din interior si exterior.

muzeu aman

In casa pictorului Aman, devenit acum muzeu, puteti vedea picturi de-ale sale in ulei pe panza sau pe lemn, dar si desene aquaforte pe hartie. Turul casei este micut, poti vizita holul ai carui pereti sunt acoperiti cu picturile artistului si atelierul mare al acestuia care gazduieste: Batalia cu facle a lui Tepes, Fratii Aman, Serata la Palatul Stirbei si diverse portrete.  

muzeu aman

Muzeul este singura casa-document de epoca ramasa in Bucuresti, adapostind o colectie de 196 picturi, 400 de desene si gravuri si 50 de placi de gravura. Totusi, va trebui sa mai asteptam pana cand vom putea sa le vedem pe toate acestea.

In cadrul muzeului nu se pot face fotografii, pentru asta trebuie sa ai acreditare de la Palatul Sutu.

Adresa: Str. C.A. Rosetti Nr. 83 comentarii

S-a redeschis Muzeul Theodor Aman din C.A. Rosetti
Raiden
#1 -

Completare

Fatada nu a fost complet reabilitata inspre str. C. A. Rosetti. Daca ne uitam cu atentie, lipsesc cele 2 statui care populau "intrandurile" timbrate de acele frontoane grecesti mai mici. Inainte de inceperea renovarii si consolidarii, statuile erau acolo. Sper sa le repuna la loc cat mai repede.

S-a redeschis Muzeul Theodor Aman din C.A. Rosetti
marius
#2 -

Comentariu nou

Se poate vizita muzeul ?

S-a redeschis Muzeul Theodor Aman din C.A. Rosetti
Ghimisescu Natalia
#3 -

Comentariu nou

Ma bucur, ca in sfarsit, s-a deschis Muzeul. Sunt una dintre persoanele care au contribuit la reconditionarea unor tablouri
si asteptam ziua aceasta!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera