S-a deschis Biblioteca Nationala a Romaniei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

S-a deschis Biblioteca Nationala a Romaniei. Data deschiderii nu a fost aleasa intamplator pentru ca pe 23 aprilie sarbatorim  Ziua Nationala a Bibliotecarului.

Constructia a durat aproape 20 de ani si a costat peste o suta de milioane de euro. Biblioteca va fi complet functionala abia catre finele anului, pentru ca mai trebuiesc aduse aproximativ 12 milioane de obiecte (carti, documente etc.).

Biblioteca Nationala Biblioteca Nationala Biblioteca Nationala Biblioteca Nationala

Noul sediu are 13 sali de lectura, fiecare specializata pe un domeniu. In prima faza, cititorii vor avea acces la doar cateva dintre aceste sali.

Biblioteca va servi si ca centru de conferinte. Un numar impresionant de sali, concepute special in acest sens, vor fi puse la dispozitia celor interesati, contra cost, pentru organizarea de evenimente: prezentari, expozitii, lansari de carte. Veniturile institutiei vor fi rotunjite si din bani luati pe chiria restaurantului, amenajat la parter si care dispune si de o terasa, in zona dinspre Piata Unirii.

Biblioteca Nationala Biblioteca Nationala Biblioteca Nationala Biblioteca Nationala

Inaugurarea noului sediu al bibliotecii este insotita si de un program special desfasurat in perioada 23-27 aprilie cu scopul de familiariza publicul cu activitatile si misiunea bibliotecii, intitulat "O perspectiva asupra culturii – Biblioteca Nationala a Romaniei".

Biblioteca Nationala Biblioteca Nationala Biblioteca Nationala Biblioteca Nationala

Biblioteca Nationala Biblioteca Nationala

Cele cinci zile vor fi bogate in vernisaje, conferinte si spectacole. Noi va prezentam cateva dintre principalele evenimente (intregul program poate fi accesat pe site-ul oficial al bibliotecii):

* 24 aprilie - ora 17, doritorii pot participa la Conferinta Bibliotecii Nationale, "Tigrul de hartie: scriitori si carti" la care invitatul special este Gabriel Liiceanu

* 25 aprilie -  ora 13.30, Ana Blandiana este invitata la Ora de literatura

* 26 aprilie - ora 11.30, Vernisajul expozitiei Colectia OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci) de brevete vechi

* 27 aprilie - ora 20.45, Proiectie pe fatada cladirii Bibliotecii Nationale a Romaniei (documente si imagini din Colectiile Speciale din Bucuresti Batthyaneum-Alba Iulia, Omnia-Craiova)

Mai multe poze aici

3 comentarii

S-a deschis Biblioteca Nationala a Romaniei
Cristina
#1 -

Comentariu nou

De curiozitate, scrie undeva pe ea ca e Biblioteca Nationala, sau doar Samsungul ala de pe frontispiciu ne da de inteles treaba asta? :)

S-a deschis Biblioteca Nationala a Romaniei
marius
#2 -

Comentariu nou

Arata interesant, insa as prefera sa prezentati cateva lucruri utile gen: cum imi fac abonament la biblioteca si cat costa, unde gasesc o baza de date cu lista de carti disponibile, care este politica in ceea ce priveste imprumutul cartilor acasa, daca le studiez in biblioteca care este programul bibliotecii, daca doresc sa studiez o carte veche, mai greu de gasit care este politica bibliotecii ..

S-a deschis Biblioteca Nationala a Romaniei
malvina
#3 -

donatie?

Oare se pot dona carti?
Eu credeam ca e Sf Gheorghe pe 23 aprilie, se pare ca e mai importanta ziua Bibliotecarului...:) De cand e 23 aprilie ziua nationala a bibliotecarului?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera