Restaurant: El Stefanino, Eforie Nord

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Intr-una din zilele calde ale saptamanii trecute am ajuns pe malul Marii Negre, la Eforie Nord. Si fiindca ni se facuse foame am cautat in statiunea cam pustie un loc care sa ne placa si unde sa mancam bine.

Si am dat de El Stefanino, aflat chiar pe faleza care dadea pe malul marii.

El Stefanino

Trecand de portiunea de terasa acoperita care oferea o umbra linistitoare, am iesit pe teresa din spate, acoperita partial de umbrelute insa inundata de soare, caldura, lumina. Trecerea asta de la umbra la soare, de la racoare la caldura, de la anostul cladirii la golful imens, liber si curat al marii a fost extraordinara si ne-a incarcat pozitiv cum nici nu va puteti imagina.

Fiindca golful de la Eforie Nord, in care s-a amenajat si o parcare pentru ambarcatiuni la apa, era inundat de caldura si lumina soarelui. Iar plaja era goala si curata, asa cum nu am vazut-o niciodata. In plus, imediat cand se sfarsea nisipul, pe portiunea care urca spre terasa restaurantului, crestea iarba verde si curata, care alaturi de nisipul necalcat inca de prea multi oameni crea un peisaj superb.

El Stefanino El Stefanino
El Stefanino El Stefanino

Si fiindca ne aflam pe terasa unui restaurant aflat practic langa plaja, am comandat peste proaspat adus chiar in dimineata aceea - calcan prajit, doua portii mari, insotite una de piure si alta de legume coapte pe gratar cu usturoi. Intr-adevar, calcanul era foarte proaspat, se simtea gustul pestelui care nu a ajuns inca in congelatorul care sa-i modifice consistenta si aroma carnii.

Am mancat cu placere, la o masa aflata la soare, servindu-ne cu sosul delicios de otet si condimente "secrete", adus de ospatarul care a fost foarte amabil. Pe langa acest sos am primit si unul de usturoi, dar recunosc ca cel cu otet mi s-a parut deosebit si mult mai gustos decat mujdeiul.

El Stefanino El Stefanino

Trebuie mentionat faptul ca acest tip de peste nu aparea in meniu iar pe nota de plata ne-a fost trecuta o cantitate absolut uriasa - 1850 grame! A fost vina mea ca nu m-am uitat pe nota de plata ci am scos banii si am platit, insa cantitatea trecuta era enorma. Si desigur, iau in considerare faptul ca pestele scade mult la prajit. Insa mai mult de 300 de grame de peste prajit la fiecare portie nu a fost. Important este, daca ajungeti pe acolo, sa verificati, eventual intrebati inainte cat este suta de grame, fiindca in meniu nu apare.

Un alt lucru care consider ca merita sa va fie adus la cunostinta este faptul ca am asteptat foarte mult pana a sosit mancarea. Adica aproximativ 50 de minute, din momentul cand am dat comanda. Mi s-a parut foarte mult, mai ales ca pestele are un tip de carne care se prepara foarte repede, mai ales prin prajire. Daca sunteti foarte infometati poate nu e cel mai bun local unde ar trebui sa mergeti. Daca vreti sa incercati insa, eventual comandati o salata inainte care sa va tina de foame pana cand soseste si mancarea.

El Stefanino El Stefanino

Preturile nu ni s-au parut exagerate - kilogramul de calcan este 65 lei, o portie de piure costa 8 lei, o pizza Diavolo poate fi comandata pentru 17 lei, o portie de paste Carbonara costa 22 lei, cartofii taranesti sunt 9 lei, un Pepsi la sticla de 500 ml costa 4 lei iar un espresso mic este 8 lei.

Restaurantul El Stefanino este in incinta hotelului de 3 stele cu acelasi nume si se gaseste pe strada Tudor Vladimirescu nr. 76, Eforie Nord, iar rezervari se pot face la nr. de telefon 0241.741.405.



Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera