Recomandari de vacanta - lacul Bohinj (Slovenia)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Dupa ce a venit Slovenia la noi, nu chiar toata, ci doar Ljubjlana, in varianta ei muzicala, mergem si noi, iar, in Slovenia. De data asta, lacul Bohinj (j nu se pronunta).

Daca vi se pare Balea plictisitor, (in fond, ce mare lucru la un lac glaciar intr-o galeata de versanti la 2000m, in varf de Transfagarasan, la capatul unui tunel de 1 km prin munte?), trebuie sa mergeti la lacul Bohinj. Este cel mai mare lac (glaciar, de asemenea) din Slovenia (peste 4 km lungime) si 45m adancime maxima. Pe malul lacului (10 km dand ocol), mai ales in partea de nord, sunt izvoare termale, din care cel mai spectaculos (cu o cascada) este Govic, din parcul national Triglav.

b1

Locuri de cazare: daca nu vreti hotel, zona e plina de pensiuni si cabane, care dau cu tifla cabanutelor noastre in care cad ursi iarna prin acoperis sau in care ramai cu sfoara de la wc in mana. Uitati-va aici. Sunt mai ieftine decat hotelurile, si cand vii plin de noroi si epuizat dupa haladuiala prin munti sau off road biking, e mai placut sa te prabusesti in fata unei casute cu muscate la balcon, decat sa mergi pe varfuri prin vreun hotel pretentios.

Pe langa lacul Bohinj s-a format in ultimii ani o adevarata statiune de vacanta. Daca ai tupeu si nerv, poti sa faci si baie. Daca n-ai atat tupeu, poti sa te dai cu parapanta. :) Distractii cu mai putina adrenalina sunt calaritul, caiac canoe, pescuitul, iarna schi (la Vogel sau Kobla) si vara rafting. Sa mergeti si pe la cascade: Rivnica si Savica (cea mai cunoscuta din Slovenia, 78 m inaltime).

b2
sursa foto

Cum se ajunge:
- cu masina, din Ljubljana spre Jesenice, la 25 km de Bled (alt lac superb, insa mai plin de turisti)
- cu autobuzul, din capitala
- cu trenul pana la Bohinjska Bistrica
- cu avionul - aeroportul din Ljubljana e la 50 km, iar cel din Klagenfurt (Austria) la 70 km.

Gata, a venit primavara, puneti-va in miscare. Sa ne ziceti cum a fost.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera