Phantasialand, parcul de distractii din Bruhl (Koln)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ultima zi la Koln, dupa weekendul petrecut la festivalul Amphi, am rezervat-o unei vizite la parcul de distractii Phantasialand, din Bruhl, un orasel la 20 km de Koln. Ne-am inghesuit in autobuzul care ne transporta de la gara la parc, asaltati de chitaielile zecilor de copii, spre dezamagirea noastra, caci speraseram ca intr-o luni dimineata sa fie ceva mai putin public.

Cum socoteala de acasa si cea din Bruhl nu s-au potrivit, am ajuns intr-un Phantasialand plin. Am platit biletul de 37,50 eur (care permitea accesul in oricare dintre atractiile parcului, de oricate ori pofteai) am inhatat o harta de la chioscul cu informatii si am intrat... in Berlin.

Phantasialand Phantasialand
Phantasialand Phantasialand

Nu Berlinul propriu-zis, ci prima sectiune a parcului, un orasel cochet in miniatura, cu calusei in mijlocul unei piete si lanturi in mijlocul alteia, care te plimbau pe deasupra unei fantani arteziene.

Distractie de copii, am pufnit noi si ne-am afundat in Mexic, unde am gasit un trenulet de mina, apoi am trecut in China Town, unde ne-am dat intr-o casa miscatoare, apoi ne-am dus in zona Misterelor, unde am cazut de la mare inaltime intr-un castel bantuit, atat de mare inaltime incat ne-a ramas stomacul lipit de tavan. De acolo am plecat in Africa, unde ne-am dat in sarpele rasucit Black Mamba.

Phantasialand Phantasialand

Intre accesele de adrenalina ne-am mai jucat printr-o casa a groazei, am mai cascat gura la niste atractii de invartit, cazut, rotit, stropit, plutit, toate asezonate cu game intregi de tipete si chiraieli de bucurie sau sperietura.

Fiecare atractie cu aport de adrenalina mai mare avea la intrare o coada impresionanta. Ceea ce insemna ca pentru un amuzament de 3-4 minute asteptai cel putin 20, iar in cazurile foarte interesante, chiar peste jumatate de ora. Este recomandabil sa iti programezi o zi intreaga intr-un asemenea parc, nici nu vei sti cand se duc 5-6 ore de fataiala.

Phantasialand Phantasialand
Phantasialand Phantasialand

Desi punctul forte pentru vizitatorii de peste 10-12 ani este adrenalina, Phantasialand e un parc de distractii complet, dotat cu spectacole (dansuri, cabaret, unele doar cu program de seara), proiectii, simulari 3D, in care se poate distra fara pericol si un copilas de 7 ani, dar si un adult, de orice varsta.

Toate zonele geografice (Africa, Mexico, Berlin, China sau orasul fantastic Wuze), pe langa faptul ca sunt construite cu imaginatie si atentie la cele mai mici detalii, si pe dinafara, si pe dinauntru, sunt ultra-dotate cu restaurante cu mancare din specificul culinar respectiv. Exista la tot pasul toalete si in cateva locuri gasesti si dulapuri cu cheie in care iti poti lasa rucsacul, lucru absolut necesar in majoritatea atractiilor periculoase, in care trebuie sa fii fixat bine in scaun.

Phantasialand Phantasialand

Printre distractiile de care ne amintim cu placere se afla:

- roller coaster-ul tip trenulet de mina Colorado Adventure sau The Michael Jackson Thrill Ride, supranumit asa pentru ca a fost inaugurat de Michael in 1996. (Inaltime: 26m. Lungime: 1280m. Viteza maxima: 50km/h.)
- roller coaster-ul Black Mamba, care are o cadere de 27 de metri, o viteza maxima de 80 km/h, 4 rasuciri pe traseu si o forta G maxima de 4G. Desi chiar anul acesta un pasager a facut atac de cord in Black Mamba, trenul nici macar nu se apropie de lista celor mai "palpitante" roller coastere, care se pare ca pot ajunge pana la forta 6,3G.
- roller coasterul Winja, care te invarteste (la propriu, fiind de tipul rotitor in jurul axei capsulei in care stai) in interiorul unei lumi de poveste din Wuze Town, pe o lungime de 465m, cu o viteza de 66km/h, la care se adauga si forta de rotatie pentru un efect ametitor.
- Mystery Castle, care arata precum laboratorul cercetatorului nebun din anii '20 si care este un turn cu cadere libera... de la 65 de metri inaltime. Literalmente nerecomandat cardiacilor.

Dar cum cuvintele pot fi sarace, mai ales cand ai organele interne imprastiate in toate directiile si te feliciti ca nu ai luat micul dejun, vedeti mai jos despre ce e vorba:

 .
 .

Va recomandam ca inainte de a merge acolo sa faceti putina cercetare (cel putin pe site-ul phantasialand.de), deoarece la fata locului nu iti dai seama foarte bine despre ce este vorba la fiecare atractie (iar descrierile sunt mai mult in germana) si e bine sa iti dozezi timpul dinainte in functie de ce te intereseaza - parcul e foarte mare si o sa fii distras de tot soiul de sunete, miscari si culori.

Parcul de distractii Phantasialand este deschis din aprilie pana in noiembrie intre orele 9-18, si are si o scurta perioada de functionare si in timpul sarbatorilor de iarna. Pretul biletului este de 37,50 eur / adult (13+) sau 17 eur (4-12 ani). Se pot cumpara si bilete de doua zile (consecutive), o solutie buna pentru cei care vor sa se dea in toate draciile din parc (lucru pentru care categoric nu ai timp intr-o singura zi). In apropierea parcului exista si hoteluri - si ele tematice, cu niste preturi nu prea mici, despre care va puteti informa tot pe site-ul parcului.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera