Patrunjel + Arta = postmodernism urban in Piata Obor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Iti faci linistit cumparaturile in noua Piata Obor. Un pic mai curata ca inainte, standurile frumos aranjate, iluminat prost, apa pe jos, cu un beton dezolant si legume ce se revarsa din pungi. In acest ecosistem, te uiti cat mai e lagatura de ceapa verde, te enervezi ca ai venit prea tarziu si nu ai mai prins spanac si admiri talentele de negociatori ale pensionarilor.

Piata Obor Piata Obor

Totul se schimba insa cand ridici privirea. Deasupra cepei, usturoiului, mararului si rosiilor de solar, la o tura de scari rulante distanta, este Arta. Nu glumesc, chiar este, avem un etaj 1 in Piata Obor plin de galerii de arta, numai bune sa-ti plimbi pe acolo plasele cu branza prospata de vaci. Un fel de Nirvana a artei, am putea spune, un etaj superior al spiritului fata de parterul profan. Parterul dedicat burtii, etajul dedicat mintii. Si speculatiile asupra motivatiilor alaturarii ar putea continua la nesfarsit.

Piata Obor Piata Obor

Distractia continua insa. Doar jumatate din etajul 1 este dedicat artei. Cealalta jumatate este dedicata carnatilor, salamului, branzei de burduf si pestelui prospat. Da, sunt si niste magazinase acolo. Priceless. :)

Recunosc ca in primul moment am ramas cu gura cascata. Nici acum nu prea stiu ce sa zic despre prezenta galeriilor de arta in Piata Obor. Pare o situatie desprinsa dintr-un manual de postmodernism, despre marginalii, recontextualizari si alaturari ciudate.

Piata Obor Piata Obor

Partea si mai stranie e ca nu vorbim de arta pasunista, de consum, de tipul "vaza cu flori" sau "peisaj de iarna" la care rezoneaza cu entuziasm tot poporul. L-am gasit acolo pe Valeriu Mladin, am vazut si niste instalatii, ceva arta abstracta, un pic de pop art si chiar arta video.

Scopul clar nu este de a vinde, cumparatorii de arta nu prea cred sa-si faca cumparaturile de la Obor. Teoretic ar avea un scop educativ, dar, iarasi, cred ca nivelul e un pic cam sus pentru asta. Pitorescul situatiei e insa asigurat. Voi ce ziceti?

Piata Obor Piata Obor5 comentarii

Patrunjel + Arta = postmodernism urban in Piata Obor
maxy
#1 -

Comentariu nou

Nicely written

Patrunjel + Arta = postmodernism urban in Piata Obor
Miaa
#2 -

Hahaha

De mult n-am mai ras in asa hal, excelent! Eu am fost doar o data jos in piata, daca stiam atunci ce ma asteapta la etaj, urcam cu niste branza aromata de oaie ca sa-mi fac intrarea triumfala. Da, mai am timp sa o fac :)))

Patrunjel + Arta = postmodernism urban in Piata Obor
mihai
#3 -

Cine mai are nevoie de piete cand avem hypermarketuri?

Scari rulante, termopane si arta post-moderna in Piata Obor... In ritmul asta cine mai era nevoie de "venirea sfarsitului lumii"? e deja langa noi :)

Si BTW, trebuie sa fii un planner/urbanist genial ca sa reusesti sa strici si sa aseptizezi un loc ca Oborul, probabil ca respectivii si-or fi luat si niste premii pe la festivaluri or somth.

Patrunjel + Arta = postmodernism urban in Piata Obor
Flo
#4 -

Comentariu nou

Asta e chiar penibil! Sa cumperi un tablou in miros de peste? Si alte cumparaturi ?

Imi pare o jignire directa asupra artei ca materie si stiinta!

As recomanda daca tot este un vernisaj asa special , sa se puna nuduri si arta realista anatomica cu organe genitale detaliat ... ca sa lase si un gust de dupa!

Si aceea este arta dar nu o poti gusta cu traista in mana! Ci o o stare de spiri mai linistita si cu un simt mai realist!

As fi inteles sa fie ceva cu adevarat de bun gust , la un etaj ai numai haine , la altul vernisaj , urmat de mobilier si terminand cu vr-un restaurant la parter ...atunci da se merita sa faci o tura la tablouri sa iti formezi un gust al culorii si sa iti iei haine cu simt artistic.

Felicitari pentru articol!

Patrunjel + Arta = postmodernism urban in Piata Obor
viju
#5 -

genial

Mie mi se pare o minunatie! Unde mai gasesti pe pamant asemenea combinatie?
Zau ca as intra cu sacosele si as intreba oamenii de la galeria de arta cum de au aterizat acolo...Au ales locul special sau au fost azvarliti de soarta printre cepe si bibani?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera