(update) Park(ing) Day, cu gazonul in parcare pe 17 septembrie in Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cand am vazut noi prima data anuntul despre Park(ing) Day, dupa titlu am banuit ca e ziua in care toata lumea isi lasa masina in parcare si se deplaseaza biped, biciclist sau bi...metrou. Nu-i asa, dar oricum e foarte bine. Park(ing) Day e ziua in care parcarile se fac parcuri. Nu toate parcarile (am vrea noi), ci doar cateva, cate a lasat inima pe Primaria Capitalei sa aprobe.

Ce se intampla, mai precis, este ca pe asfaltul unor parcari se pune gazon. Iarba verde in loc de beton. Cool!

Park(ing) Day nu se intampla doar la noi, ci in toata lumea (pe ici, pe colo, prin locurile esentiale, pe unde ii pasa cuiva de spatiile verzi). In 2009, spre exemplu, au participat 140 de orase din 21 de tari, de pe 6 continente.

Si in 2010, pe 17 septembrie, participa si Bucurestiul.

Miscarea cu iarba in parcare (care vrea sa atraga atentia asupra importantei pastrarii parcurilor si zonelor verzi) e organizata la noi de Radio France International (RFI Romania) si Romania Libera, sprijinite de ONG-urile Mai Mult Verde, Centrul de Excelenta pentru Dezvoltare Durabila, Let's Do It Romania (apropo de care, speram ca n-ati uitat ca pe 25 septembrie iesim la curatenie), organizatii care vor veni cu info point-uri, centre de biciclete si vor organiza actiuni pentru colectarea selectiva.

Iata cum arata Park(ing) Day in lume (fotografii de pe flickr, din diverse orase, de la diversi useri):Dar nu v-am spus inca esentialul: in ce parcari putem sa iesim pe 17 septembrie la picnic sau sa ne citim cartea. Desi Primaria inca se scarpina in cap si in barba uitandu-se la avize, in principiu acestea vor fi: parcarea de la BCU, cea de la Eva, de pe Magheru si cea de pe Edgar Quinet, la Universitate (fiecare cu 9 locuri de parcare, in care se va intinde iarba). Revenim cu alte detalii imediat ce mai primim informatii, intre timp voi sperati sa nu ploua pe 17 septembrie.

Update 15 septembrie:

Vineri, 17 septembrie te poti "parca":
 
- in fata Guvernului Romaniei, in Piata Victoriei,
- in parcarea din fata magazinului Eva,
- in cea din fata hotelului Hilton,
- pe strada Edgar Quinet, in spatele Fantanilor de la Universitate
- in parcarea de la Biblioteca Centrala Universitara
- in fata Palatului Copiilor.

Spatiile PARK(ing) Day vor fi semnalate cu steaguri, sa stii unde faci o pauza in drumul (din)spre serviciu sau scoala.

Vei mai gasi acolo un mini teren de baschet, unul de tenis, cu un fileu de tenis, pe voluntarii de la Let's do it, Romania!, o "recicleta" a celor de la Viitor Plus, adica o bicicleta care strange deseuri de pe strada. Ne vedem vineri, in parcare!
3 comentarii

(update) Park(ing) Day, cu gazonul in parcare pe 17 septembrie in Bucuresti
andrei
#1 -

corectie

'Recicleta' nu strange deseuri de pe strada, ci ridica hartie stransa de firmele partenere de la sediile acestora, dupa care le duce la centre de reciclare. De pe strada n-ar putea strange fiindca nu e safe si nu-i productiv, persoana care conduce Recicleta fiind platita din rezultatele muncii pe care o depune (munca de reciclare). In plus, o parte din fonduri se indreapta spre plantarea de copaci.

(update) Park(ing) Day, cu gazonul in parcare pe 17 septembrie in Bucuresti
*
#2 -

Comentariu nou

ecologisti retarzi care urasc masinile. cand n-ai o slujba, sigur ca nu poti aprecia mijloacele de transport.

(update) Park(ing) Day, cu gazonul in parcare pe 17 septembrie in Bucuresti
Georgiana
#3 -

avem o disputa aici... mini-parculetele raman permanent sau doar pentru o zi?:)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera