Parc din Bucuresti: Bazilescu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Parcul Bazilescu este una din atractiile principale pentru toti bucurestenii, indiferent de varsta, care isi duc veacul in cartierul Bucurestii Noi din Capitala. Acum ca a venit si primavara si de vreo doua zile, nu mai avem parte nici de ploi, am dat si noi o fuga pana in cartierul vecin cu Straulestiul si ne-am plimbat pe aleile inverzite si linistite.

Parc Bazilescu Parc Bazilescu Parc Bazilescu

In primul rand trebuie mentionat ca daca nu locuiesti in zona, este destul de greu sa ajungi in Bazilescu, insa doritorii trebuie sa urmeze liniile troleului 97 si tramvaiului 20.

Primul lucru pe care l-am observat aici este existenta a numeroase locuri de joaca. Noi ne-am oprit cu numaratul la 5, asta fara a pune la socoteala mesele de ping-pong si cele de sah.

Parc Bazilescu Parc Bazilescu Parc Bazilescu Parc Bazilescu

Spatiul este foarte populat, mai ales in weekend, de parinti, bunici si copii. Surprinzator (sau nu), si asta doar pentru ca ne raportam la un cartier in care locuiesc diverse categorii sociale care mai de care mai dubioase, aleile sunt foarte ingrijite si curate, iarba este tunsa, gunoaiele sunt indesate in cosurile de pe margini, spatiile de flori sunt foarte colorate, dovada ca nimeni nu s-a indurat sa culeaga buchete pentru a-si face coronite si alte variatiuni pe tema.

Parc Bazilescu Parc Bazilescu

Cainii maidanezi, in schimb, isi duc veacul aici, fapt ce nu ne-a placut absolut deloc. Sunt foarte multi, ascunsi la umbra prin diverse cotloane, si trebuie doar sa te plimbi pe o alee laturalnica pentru a trezi o serie interminabila de latraturi. Este deranjant sa vezi asemenea priveliste cand in parc sunt amplasate cel putin 3 gherete de paznici publici cu oameni la datorie in ele, dar si spatii ingradite pentru caini. E drept, acestea sunt destinate patrupedelor cu stapan, insa daca lor le sunt construite garduri, nu ne putem explica paradoxul maidanezilor care troneaza in restul parcului.

Parc Bazilescu Parc Bazilescu

Bazilescu gazduieste si un teatru de vara aflat in paragina. In mod normal ne-ar deranja existenta unui spatiu atat de ofertant lasat de izbeliste, unde Teatrul Masca (care are un sediu si in Bucurestii Noi) ar putea, spre exemplu, sa monteze spectacole pe timp de vara. Noua, insa, ne-a placut si asa.

O zi insorita si linistita ofera cladirii parasite, dar pazite cu strictete, un aer decadent si misterios. Daca nu ar fi fost sus-mentionatii caini maidanezi, mirosurile de toaleta publica iesind de prin unghere si gardurile de sarma de jur-imprejur, am fi putut considera locul ca fiind o destinatie de referinta pentru artistii de graffiti, fotografi sau chiar si cate un cuplu razlet.

Parc Bazilescu Parc Bazilescu

In urma cu doi ani, in Bazilescu, chiar in fata teatrului de vara, s-a organizat si Cinema Open Air - Sub clar de luna, o proiectie de filme ce a avut loc pe durata intregii luni iulie, iar anii trecuti au fost piese de teatru in aer liber la Cartier de vara. Asemenea activitati, cu o rigoare si un profesionalism minime, ar putea ridica numarul vizitatorilor zonei si poate chiar culturalizarii majoritatii. Noi am fi curiosi cand anume vom mai vedea ceva de gen in parcul din Bucurestii Noi.

Parc Bazilescu Parc Bazilescu

Fie ca sunteti iesiti la o plimbare sau vreti sa beti o cafea pe o banca pana va fi sa luati troleul inapoi acasa, noi vi-l recomandam fie dimineata, fie seara in timpul saptamanii. Foisorul este curat si ingrijit, la fel si nenumaratele spatii de joaca pentru copii, iar daca reusiti sa faceti abstract de cainii maidanului, puteti sa va plimbati potaia personala in gradinitele amenajate pentru acest scop.3 comentarii

Parc din Bucuresti: Bazilescu
Anonim
#1 -

Caini

Tarcurile sunt facute pentru a proteja cainii cu stapani de cei maidanezi.

Parc din Bucuresti: Bazilescu
danmesser
#2 -

Ba pardon...

"ne raportam la un cartier in care locuiesc diverse categorii sociale care mai de care mai dubioase"

Țiganii nu sînt o categorie socială, stimată autoare a articolului, sînt o rasă.
Ca locuitor al imediatei vecinătăți a parcului Bazilescu ar trebui să vă solicit scuze pentru această generalizare grosolană. Vă recomand în schimb să prospectați și "cartierul" din jurul magazinului Cocor, de exemplu. Și mai ales, vă rog să definiți și care sînt categoriile sociale respectabile.

Parc din Bucuresti: Bazilescu
victoria
#3 -

Comentariu nou

@danmesser Stimata autoare a articolului nu a nominalizat categoriile sociale / rasele vizate, spre deosebire de dumneavoastră

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera