O zi la Gradina Zoologica din Sibiu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Daca iesi din Sibiu pe drumul catre Rasinari sau Paltinis si mergi inca putin, nimeresti la Complexul Astra. Daca te hotarasti sa intri ar fi bine sa ai macar jumatate de zi la dispozitie, pentru ca Gradina Zoologica si Muzeul Satului o sa te tina ocupat destul de mult.

Niste vulpi au fost "de vina" pentru infiintarea gradinii zoologice: un inginer care a gasit animalele in timp ce lucra la repararea barajului de la Sadu a venit cu ideea si primele donatii au aparut imediat (inclusiv din partea regelui), iar astazi gradina are 135 de animale din 35 de specii.

Gradina Zoologica Sibiu  Gradina Zoologica Sibiu

Gradina Zoologica Sibiu    Gradina Zoologica Sibiu    Gradina Zoologica Sibiu    Gradina Zoologica Sibiu    Gradina Zoologica Sibiu


Suntem inca in Romania, asa ca nu va asteptati la minuni: custile sunt destul de mici, animalele nu par tocmai fericite si explicatiile sunt sumare, dar sunt semne de imbunatatire: in ultimii ani au fost facute extinderi si reamenajari, iar cand am vizitat-o noi tocmai se renova pavilionul reptilelor si papagalilor. Pe de alta parte, daca te gandesti putin la ursul polar din Bucuresti si compari conditiile lui cu cele ale fratilor bruni din Sibiu... Bucurestiul pierde. Sa zicem ca e o chestiune de perspectiva si sa nu incercam sa o comparam cu gradinile zoologice din Viena sau Berlin, de exemplu.

Gradina Zoologica Sibiu  Gradina Zoologica Sibiu
Indicatoarele spuneau ca drumul catre tigri si catre ierbivore e aceleasi... Ne-am intrebat daca e o forma subtila de torturare a saracilor tigri pana cand am vazut ca tarcurile cu manca ierbivore sunt ceva mai departe.

Trecand peste asta, o plimbare prin ea este placuta pentru ca cei care au amenajat-o au profitat de deal si de padure ca sa obtina un "traseu" interesant si, in mare parte, racoros (lucru foarte important daca vizitezi gradina la 38 de grade). Nu e nici aglomerat, asa ca sunt sanse mari sa poti vedea fiecare animal fara compania vreunui copil plangacios sau a unor adolescenti pusi pe mistouri.

Gradina Zoologica Sibiu  Gradina Zoologica Sibiu

Pe langa tigri, leopard, ursi, papagali, lame, maimute si celelalte animale, gradina zoologica ofera si alte forme de divertisment - un lac cu rate, o fantana arteziana imensa si hidrobiciclete de inchiriat. Jetul de apa care cadea inapoi spre lac parea extrem de tentant pe canicula...

Gradina Zoologica Sibiu  Gradina Zoologica Sibiu

Aproape de intrare e si un mini-restaurant; cartofii prajiti si salata sunt ok, dar nu recomandam produsele din "carne" - "pasta fara gust" ar fi un nume mai potrivit pentru lucrul din care erau facute snitelele.

Taxa de intrare este de 3 lei pentru adulti si de 2 lei pentru elevi, studenti si pensionari, iar hidrobicicletele se inchiriaza cu 10 lei.

Poti vedea Gradina Zoologica pe webcam aici, iar mai multe poze gasesti in galerie.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera