Nou pe MetropoTravel: Belgia - Anvers, Bruges si Bruxelles

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Anvers


Dupa vreo ora de ratacit pe sensurile unice zapacitoare, pline de biciclisti bezmetici si soferi cu destul de putina consideratie pentru numere straine, de turisti hoinari si inceti, am nimerit in sfarsit in Statiekwartier, unde, vizavi de un mic cartier chinezesc, am dat de impunatoarea gara Antwerpen-Centraal. Zona e numai buna pentru nou venitii in oras, pentru ca gasesti acolo si vreo 10 hoteluri (de la 25 eur in sus, dar nu isi merita pretul), si restaurante: (arabesti si chinezesti cu predilectie, dar si belgiene), si... diamante.

citeste in continuare

Anvers Anvers Anvers Anvers


Bruges


Daca ajungeti prin Belgia trebuie neaparat sa vizitati orasul Bruges/ Brugge, mai ales ca din Bruxelles faceti doar o jumatate de ora cu trenul pana aici. De fapt, chiar daca nu va aflati prin Belgia, merita sa va planificati o excursie pana in Bruges, "Orasul ciocolatei" sau "Venetia nordului", cum i se mai spune. Dar e foarte posibil sa stiti deja asta si sa va aflati in Belgia tocmai ca sa vizitati Brugesul. Atunci stiti deja ca veti avea de ce sa va minunati la fiecare pas si, neaparat, nu uitati ca inainte sa va cumparati un card de memorie mai mare pentru aparatul foto, pentru ca o vizita aici se lasa cu foarte multe fotografii.    

citeste in continuare

Bruges Bruges Bruges Bruges


Bruxelles


Istorie, mirosuri ademenitoare de mancare si un amestec exotic de oameni complet diferiti intre ei - cam asa as caracteriza pe scurt orasul Bruxelles. Iar daca ar fi sa aleg un loc din Europa in care am reusit sa ma simt ca in Bucuresti, si in acelasi timp, ca in Europa Occidentala, aceasta ar fi probabil primul la care m-as gandi.
 
Prima destinatie a oricarui turist ajuns in Bruxelles trebuie sa fie Grand Place, pentru ca acolo vei avea parte si de o portie serioasa de istorie, dar si de farmecul stradutelor belgiene intesate de ciocolaterii si mirosuri de waffles.

citeste in continuare

Bruxelles Bruxelles Bruxelles Bruxelles

Belgia

(dintr-o perspectiva mai amuzanta)

Ce poti spune despre o tara in care ploua tot timpul, in care se vorbesc concomitent 3 limbi, din care cea mai frecvent intalnita este un amestec de franceza, germana (adoptata in 1939, pentru ca e mai bine sa iesi in calea inevitabilului) si flamanda (cu a, nu ă), asezonat cu un varf de engleza, tara care este vestita pentru ciocolata si clatite si a carei capitala are ca simbol un amoras care face pipi? Si ca si cum nu era suficient mesajul (cu o lunga istorie) de "ne pi... facem pipi pe ei de dusmani", de vreo 20 de ani a aparut si varianta feminina, facand acelasi lucru, pe care pana si imparatul il face singur.

citeste in continuare

Bruxelles Bruxelles Anvers Anvers Anvers Bruxelles


Gaseste mai multe destinatii de calatorie pe MetropoTravel, site-ul care iti recomanda unde sa iti iei lumea in cap.


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera