Nemuritorii, omul lipsa si pisica de Cheshire

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
"Totul a pornit de la o familie, Bellu, ajunsa in Tara Romaneasca in jurul anului 1780. "Barbatii familiei au ocupat inalte dregatorii, iar fa-milia Bellu s-a inrudit in timp cu nume ilustre: Balaceanu, Mavrocordat, Vacarescu, Stirbei, Campineanu. La inceputul secolului al XIX-lea, averea Bellu a fost printre cele mai mari din tara."

Familia Bellu a facut donatii mari statului, printre acestea numarandu-se Casele Bellu de pe Podul Mogosoaiei, devenite sediul Academiei Romane sau locul pe care s-a construit Spitalul de Fiziologie. Dupa moartea sa, in 1927, baronul Barbu Bellu si-a lasat intreaga avere Academiei Romane. Dar generozitatea acestei familii nu a fost apreciata de reprezentantii regimului Ceausescu."

Roxana Ioana Ancuta - Bellu, ultima sueta a nemuritorilor [citeste tot articolul]

"La capatul Podului Hasdeu dinspre matahaloasa Casa a Poporului, pe colt, inconjurata altadata de o gradina care s-a tot ingustat, fiind incalcata de chioscurile unui comert barbar, se gaseste, foarte darapanata astazi, o cladire cu aspect de castel in miniatura, cu turnulete si vitralii, in sfirsit cu tot ce putea nascoci gustul proprietarului pentru arhitectura apuseana.
Omul care a trait acolo, pe nedrept uitat de cei mai multi, a fost Pompiliu Eliade (1869-1914)."

Andrei Pipidi - De vinzare: casa unui profesor de pe vremuri [citeste tot articolul]


"In termeni cit mai simpli, sistemul „city manager”-ului reprezinta implementarea managementului profesionist in conducerea unui oras. Asta nu inseamna defel ca primarul ales si/sau Consiliul Local nu sint capabili. Acest sistem doar transfera anumite indatoriri catre un profesionist, care este antrenat si are experienta in domeniu, rezultind astfel mai mult timp liber pentru primar ca sa se ocupe de alte probleme, cum ar fi planificarea urbanistica, programe de dezvoltare pe termen mediu si lung."

Daniel F. Vasoiu - Bucurestiul are un om lipsa [citeste tot articolul]


"Cultura inseamna toate valorile materiale si spirituale pe care le-a creat omul pana acum. Dex-ul spune ca parte din cultura sunt si institutiile necesare comunicarii acestor valori. Cu alte cuvinte cultura isi are rostul numai daca ea ajunge la oameni. Urban este ceea ce tine de oras. Cultura urbana reprezinta asadar totalitatea valorilor materiale sau spirituale create de oraseni pentru oraseni. Isi are rostul doar daca ajunge la oameni."

Ina - Cultura urbana, pisica de Cheshire a Bucurestiului [citeste tot articolul]Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera