Muzeul Swarovski din Wattens - o calatorie unica in lumea cristalelor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Despre cristalele Swarovski am scris si suntem siguri ca ati auzit de ele, daca nu, va invitam sa cititi povestea aici. Insa, pentru ca ne aflam pe metropotravel, tot legat de acest subiect, am dori sa va povestim despre Swarovski Crystal Worlds (Kristallwelten).

swarovski swarovski

Mai exact, este vorba despre Muzeul Swarovski, infiintat in Wattens (Austria), in anul 1995, cu ocazia celebrarii celor 100 de ani de la nasterea cristalelor. Acesta nu este un muzeu ca oricare altul: are forma unui urias, din gura caruia se revarsa o mini-cascada, si in interior, este alcatuit din camere diferite, create de mari artisti, cu scopul de a va fascina pe voi :)

 swarovski

Astfel, ce puteti vedea mai exact?

1. Hala de intrare - aici veti intra intr-o incapere de un albastru intens, in care se afla camera comorilor. Opere de arta din cristal, ce apartin unor artisti precum Keith Haring, Niki de Saint Phalle, John Brekke, Salvador Dali si Andy Warhol, inconjoara piesa de rezistenta : Centenarul. Cu o greutate de 300.000 de carate, acesta reprezinta cel mai mare cristal slefuit din lume. Apoi, un perete de cristal masurand 11 metri inaltime si 42 de metri latime, va arata drumul spre alte secrete din lumea magica a muzeului.

2. Teatrul mecanic a lui Jim Whiting's ne arata un spectacol in care haine, papusi si obiecte de uz casnic prind viata, danseaza si zboara. Practic, veti asista la un show de moda suprarealist.

 swarovski swarovski

3. Domul de cristal - este o cupola geodezica din 595 de elemente, in care vei avea impresia ca te afli in interiorul unui cristal gigantic...si totul pe muzica lui Brian Enos.

4. Cristaloscopul - cand ajungeti aici, va rugam sa va intindeti si sa va indreptati privirea spre formatiunile de cristale, mereu schimbatoare, din cel mai mare caleidoscop al lumii, care se reflecta intr-un cristal cu 440 de fete.

5. Teatru de cristal - vei descoperi un ansamblu viu colorat si magic, creat de Susanne Schmogner, in care soarele danseaza cu luna si va invita sa va dati frau liber fanteziei.

 swarovski swarovski

6. Aleea de gheata: locul unde o lumina va urmareste fiecare pas si sub picioare vi se formeaza cristale stralucitoare.

7. Obiectele uriasului: acesta nu mergea singur prin lume, ci insotit de toiag, inel, manusi si acordeon - evident, toate realizate pentru talia lui.

8. Puzzel-ul lui Poseidon: aici, intre lamele de inaltimea incaperii, pietricele colorate de mare si personaje maritime, va apar in fata ochilor.

 swarovski swarovski

Toate aceste camere (si cele de mai sus nu sunt toate), duc intr-un final la "Crystal Stage" : cea mai mare suprafata comerciala Swarovski din lume, ce contine aproape intreaga paleta de produse a fabricantului de cristale. Aici, mi-a fost dat sa vad adevarul bataliei dintre sexe in cea mai pura forma: sute de femei proband bijuterii, in timp ce barbatii stateau cuminti si plictisiti, pe canapeaua din mijlocul incaperii :)

La final puteti sa va opriti in parcul din jurul muzeului, in care sculpturile, instalatiile, un loc de joaca aventuros si un labirint verde de forma unei maini, va invita sa explorati.

 swarovski

Muzeul este deschis zilnic de la 9.00 la 18.30, iar ultima intrare in "urias" se face la ora 17.30. Este inchis intre 9 si 20 noiembrie, iar biletul de intrare este de 9,5 euro. Wattens este doar la cateva minute de mers cu masina, fata de Innsbruck...asta daca va aflati in zona.

 swarovski swarovski

In concluzie, nu va putem spune decat atat: daca aveti ocazia sa ajungeti in Austria, nu ezitati sa vizitati si acest muzeu. Cu siguranta veti avea parte de o experienta unica :)

Daca vreti sa va faceti o mica idee despre muzeu, dati un click aici
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera