Muzeul Erotic din Berlin

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Muzeul Beate Uhse din Berlin se lauda a fi cel mai mare muzeu erotic din lume. Infiintat in 1996, poarta numele unei cascadoare-pilot germane a anilor '30, care s-a reprofilat pe industria sexului dupa ce a deschis primul sex shop din lume dupa al doilea Razboi Mondial.

Numele de Beate Uhse e purtat acum de o intreaga industrie erotica care are unul din cele mai mari lanturi de sex shopuri din Germania.

muzeul Muzeul Erotic din Berlin
Sursa foto stanga

Muzeul Erotic din Berlin se intinde pe doua etaje de exponate, sub care functioneaza un bar (69) cam kitchos si un sex shop extrem de bine dotat.

Vizitarea se face de jos in sus (asa cum incepi sa te uiti la un barbat... teoretic :-) si costa 9 euro, in care e inclusa o bautura la bar.

Daca iti inchipui ca muzeul iti va satisface inclinatiile voyeuristice sau ca va reprezenta vreo initiere in tainica arta a sexului, te asteapta o usoara dezamagire.

Muzeul Erotic din Berlin Muzeul Erotic din Berlin

Colectia de peste 5000 de exponate (dintre care unele cu siguranta foarte valoroase) e mai degraba scolastica. Te-ai astepta ca un muzeu erotic din Berlin (oras nu foarte ortodox cand e vorba de sex) sa fie mai putin conservator si pedant.

Cel mai mare accent se pune pe colectiile de desene japoneze tip kakemono, pe hartie sau matase, asa numitele desene shunga, din secolele 18-19. Dintre autorii de seama ai desenelor shunga pe sistemul de xilografie numit Ukiyo-e: Kitagawa Utamaro sau Suzuki Harunobu.

Muzeul Erotic din Berlin Muzeul Erotic din Berlin

Pe langa stampele japoneze, colectia de desene erotice cuprinde desene chinezesti si persane si schite ale lui Heinrich Zille, desenator si fotograf german de pe la sfarsitul secolului 19, care a facut o serie de ilustratii cu caracter destul de pornografic pentru vremea respectiva.

Muzeul Erotic din Berlin Muzeul Erotic din Berlin

Muzeul Erotic din Berlin - pantof lotus chinezesc Muzeul Erotic din Berlin
Pantof lotus chinezesc - erotica traditionala chineza cerea ca femeia sa aiba piciorul foarte mic, de aceea laba piciorului era legata pana la deformare. Cel mai mic picior era cel tip lotus de aur (7 cm)

O alta parte consistenta a exponatelor o reprezinta elementele statuare: falusuri, cupluri, grupuri, fie cu scop estetic, fie cu scop... practic, cum era spre exemplu un dildo gol pe dinauntru pentru a putea fi umplut cu un anumit lichid, folosit de gheise (numit si kotori - nume preluat apoi de un sistem de legaturi folosit in BDSM).

Muzeul Erotic din BerlinMuzeul Erotic din BerlinMuzeul Erotic din Berlin

Situatia contemporana a sexului e usor neglijata. Pe cat de serios e reprezentata perioada secolelor 17-18, pe atat de subtire e prezentat sexul in zilele noastre, cu toata pleiada lui de subculturi, deviatii si fetisisme.

Muzeul Erotic din BerlinMuzeul Erotic din Berlin
afrodisiace: corn de antilopa si venin de sarpe

Avem reproduceri a 2-3 sex simboluri demult apuse (Rudolph Valentino si o Marilyn Monroe hidoasa). Mai avem o colectie BDSM de... ursuleti de plastic, care iti incanta privirea printr-un peep-hole cu o orgie de jucarie.

Muzeul Erotic din Berlin

Pentru clientul abia starnit de colectia erotica, muzeul mai pune la dispozitie si trei sex-cinematografe si un gay-kino, plus multe cabine video. Ultima oprire: sex shopul de la parter.

Adresa:
Joachimstaler Str. 4, Berlin (S+U bahn la statia Zoologischer Garten).
Taxa de intrare: 9 eur, cu o bautura gratuita la bar
Program: 9-24

Mai multe foto in galerie sau vezi slideshow foto

"Lectura" suplimentara: inasaja.com, erotikmuseum.de

Muzeul Erotic din BerlinNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera