MetropoTravel: Palatul Versailles

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
A fost o data ca niciodata un oras fermecat, un oras al replicilor de agatat care nu dau gres niciodata (pentru ca sunt in franceza). Si la vreo jumatate de ora de mers cu trenul de acel oras se afla un palat fermecat. Versailles este tot ce promite a fi si chiar mai mult. Luxul incaperilor si opulenta constructiei nu are cum sa nu te impresioneze. Unde mai pui ca totul este intretinut foarte bine si nu se observa urmele trecerii timpului.

La Versailles ajungi daca iei trenul RER - C de la una dintre statiile in care opreste in Paris. Biletul catre palat costa 6,90 de euro dus-intors. Din momentul in care ai coborat din tren si pana sa ajungi la palat ai de mers in jur de 10-15 minute. Daca esti cetatean european cu varsta de sub 26 de ani, atunci ai intrare gratis in camere si in gradina, altfel te va costa pana la 20 de euro sa obtii un "pasaport de versailles". Pretul variaza in functie de ce zone sunt incluse in traseu.

Palatul Versailles Palatul Versailles

De recomandat este sa-ti iei un audioghid. Poti sa asculti descrieri in engleza pentru fiecare camera in parte si costa doar 7 euro. Destul de util si lumea si le cumpara in prostie.

Odata ce intri in Versailles, o sa treci din camera in camera admirand tablourile de epoca de pe pereti. La inceput, fiecare camera are un tapet de culoare uniforma diferita, si te simti de parca esti in filmul Cubul. Tablourile agatate de pereti arata bine, dar de-a dreptul superbe sunt imaginile pictate de pe tavan.

Palatul Versailles Palatul Versailles

Un adevarat mozaic de picturi cu simbolistica religioasa/istorica vei vedea in Sala Oglinzilor. Imediat langa Sala Oglinzilor se afla dormitoarele Regelui si ale Reginei, unde este interzis sa faci poze cu blitz ca sa nu afectezi materialele textile. Merita mentionat ca in Versailles ai voie sa faci poze fara nici o restrictie, cu exceptia catorva camere.

Palatul Versailles Palatul Versailles

Foarte frumoasa este si sala Muzeului de Istorie in care sunt prezentate sub forma de tablouri toate marile victorii militare ale natiei franceze, cu tot cu busturi de marmura ale liderilor care au purtat acele batalii. O sala a infrangerilor nu am vazut, dar cred ca ar fi si mai interesanta. :)

La final poti sa admiri gradinile bogate din jurul palatului, sau daca ai selectat pasaportul extins, sa mergi sa vizitezi si Trianonul.

Palatul Versailles Palatul Versailles

Galerie foto

Intra pe Metropotravel.ro pentru mai multe recomandari de calatorie, idei si locuri misto unde sa-ti faci vacanta.
travel2 comentarii

MetropoTravel: Palatul Versailles
irina
#1 -

c'est tout?

cam slabuta scriitura.. aproape ca nici nu se simte ca ati fost cu adevarat acolo! frumoase fotografiile totusi...

MetropoTravel: Palatul Versailles
Alina Manole
#2 -

gradinile versailles

Eu as acorda mai multa atentie gradinilor, Trianonului si domeniului Marie - Antoinette - sunt foarte frumoase si se extind pe suprafete mari. In gradini exista niste masinute electrice, de 4 persoane, care se pot inchiria, precum si un fel de trenulet care face un tur basic al gradinilor. Te poti plimba ca barca pe lac, poti sta pe iarba la un picnic sau la una din terasele de acolo (preturile sunt comparabile cu cele din oras).
Extra tip: atunci cand la intrarea in palat sunt cozi interminabile, la intrarea in gradini (care este separata) e posibil sa aveti surpriza de a gasi doar cateva persoane.
Una peste alta, merita categoric o vizita :).

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera