MetropoTravel: Maastricht, Olanda

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Maastricht este unul dintre orasele pe care nu trebuie sa le ratati atunci cand vizitati Olanda. Aveti toate motivele pentru a-l trece pe lista de must see alaturi de Amsterdam, Haga, Utrecht sau Rotterdam. Maastricht se numara printre cele mai cunoscute si bogate orase din Olanda, se afla in sud, foarte aproape de granita cu Belgia si Germania, constituie capitala provinciei Limburg, este impartit in doua de raul Maas (de unde si numele orasului) si se bate cu orasul Nijmegen pentru titlul de cel mai vechi oras din Olanda.

Pe langa faptul ca este un oras plin de obiective turistice, este si un loc foarte bun pentru shopping, mai ales daca ai bani de cheltuit, fiindca aici sunt la fel de multe magazine scumpe si celebre ca in Amsterdam.

Maastricht Maastricht

Dupa cum spuneam, orasul este traversat de raul Maas. De-o parte se afla "centrul vechi" - magazinele scumpe, catedralele, restaurantele, primaria etc. (partea high class) -, de cealalta parte se afla cluburi pentru studenti, zone mai saracacioase, apartamente inchiriate, magazine mai ieftine, supermarketuri etc. (partea low class).  

Maastricht Maastricht
Primaria                                                                                 Biserica Saint Servatius

Este un oras plin de biserici si catedrale superbe ce-si inalta turnurile mult deasupra orasului, este vorba mai ales de Biserica Saint Servatius, construita intre secolele XI si XII, si de Catedrala Sint-Janskerk, ridicata in secolul al XVII-lea, una dintre cele mai frumoase catedrale din Olanda datorita faptului ca a fost construita din piatra rosie (se poate urca pana in varf pentru o panorama spectaculoasa, costa in jur de 2 euro).

Maastricht este responsabil si pentru infiintarea Uniunii Europene si a monedei euro, deoarece aici s-a semnat Tratatul de la Maastricht, un fel de certificat de nastere al UE.  .

Maastricht Maastricht
Sint-Janskerk

De asemnea, in Maastricht, se spune ca se mananca cel mai bine, exista si o zona ticsita de restaurante care se numeste Piata Vrijthof, despre care ni s-a povestit ca i se mai spune si "sufrageria Olandei". Trebuie spus ca o masa aici, fara sa comanzi nimic extravagant, te costa cam 20 de euro.

Maastricht Maastricht
Piata Onze-Lieve-Vrouwe                                                       Vrijthof

Nu este un oras luat cu asalt doar de turisti, ci si de studenti veniti de prin toate colturile Europei, pentru ca, pe langa faptul ca este un centru turistic important, Maastricht este cunoscut si pentru numeroasele universitati: Maastricht University, Maastricht School of Management, Maastricht Conservatory, Academy of Dramatic Arts Maastricht etc.

Tineti minte ca, daca sunteti prin Belgia (partea de nord), puteti ajunge chiar si pe jos in Maastricht, iar din Germania este foarte usor sa inchiriati o bicicleta si sa pedalati pana aici.

Maastricht

Mai multe poze pe 100eyes2 comentarii

MetropoTravel: Maastricht, Olanda
Mihai
#1 -

Comentariu nou

mergeeeeeeem

MetropoTravel: Maastricht, Olanda
Judit
#2 -

André Rieu

Prezentrea oraşului nu poate fi completă fără pomenirea numelui marelui muzician, violonist şi dirijor, André Rieu, care s-a născut în Maastricht şi cu orchestra lui pe nume "Johann Strauss" a făcut cinste oraşului său natal în întreaqa lume făcând fericiţi milioane de oameni cu muzica lui superbă.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera