Mentalitati in uniforma

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cuibariti prin colturi, cu punga de aurolac la nas, copiii strazii sunt un peisaj cu care ne-am obisnuit de mult.

aurolacii8

Statia de metrou Gara de Nord.

aurolacii1

Cobor scarile cu tot cu imaginea unui nefericit care tragea din diluanti si vopsele la doi pasi de intrare. 10 metri mai incolo dau nas in nas cu gardienii publici ce-si rotunjeau ochii ca niste fini analisti, spre decolteurile cochetelor trecatoare. Aerele lor, de zici ca ar lucra la FBI se potriveau ca nuca-n gard cu atitudinea pasiva. Ma intorc. Pun obiectivul pe aurolac. In secunda doi aud in spate vocea uniformei: "Sterge-o fir-ai al dracului, du-te acolo unde-ti da de mancare..."

Aratarea o rupe la fuga urmarit de glasurile "autoritatilor" care bombane surd ca le-am stricat programul de relaxare.

aurolacii4


De mancare nu-i da nimeni lui, o Fundatie vine cu pachete o data la saptamana dar nimic nu ajunge la ei "Alea sunt pentru barosani, Vasilica, Van Damme...", ne spune Cosmin care isi imparte aurolacul si existenta cu frate-sau, aflat la doi pasi de intrarea de la Metrou.

aur.4

In loc de incheiere...

aurolacii2

Dupa alte cateva minute, aurolacii rezidenti sub pamant, isi invarteau pungile cenusii printre "maruntaiele" orasului si sacosele trecatorilor prea grabiti sa-i mai ia in seama.

aurolacii5
4 comentarii

Mentalitati in uniforma
Francisc Abdul
#1 -

Europa

Ma-netrb unde dracu cum o sa se incheie treaba asta murdara. Cu ochii mei am vazut un echipaj de politie care-i aduna de pe drumuri dar se pare ca napastuitii asti au o atractie fatala catre strada. Ore vor trebui sa crasca mari ca sa nu mai doarma pe trotoar respirand aurolac?

Mentalitati in uniforma
Pat Bateman
#2 -

Comentariu nou

De obicei mor pana atunci.

Mentalitati in uniforma
Andreea
#3 -

Comentariu nou

Poate ca in spatele judecatilor gen 'li s-a urat cu binele' stau de fapt niste situatii pe care nu le putem intelege. Fireste, reactia normala pentru noi ar fi ca acesti copii sa se lase ajutati atunci cand cineva incearca sa o faca si intrebare pe care ne-o punem este 'de ce nu raman acolo unde sunt dusi'? Unde sunt dusi? Si daca locul in care sunt dusi (casa de copii, centru de plasament) nu este tocmai genul de loc pe care ni-l imaginam? Poate casa de copii chiar nu e acasa, desi pentru ei credem ca asta este locul potrivit in lipsa de altceva. Putin fortata comparatia, situatia s-ar putea sa fie similara prizonierului (de inchisoare, de ospiciu etc) care petrecand prea multa vreme sub orice forma de detentie, ajunge sa nu se mai poata integra social si sa prefera izolarea iesirii in lume. La fel si aici. Obisnuiti cu genul acesta de viata, in care ego-ul lor este anulat, faptul ca noi nu intelegem de ce refuza sa stea intr-o comunitate este pentru ca noi tinem la persoanele noastre. Pentru ei, deminitatea personala nu mai exista demult.

Mentalitati in uniforma
eugen
#4 -

Comentariu nou

adevarul este ca acesti oropsiti ai sortii se pare ca prefera intr-adevar strada, cu toate dificultatile si abuzurile inerente la care sunt supusi, unei vietuiri intr-o comunitate gen casa de copii
problema lor nu poate fi rezolvata nici de autoritati nici de fundatii, acest tip de nefericiti existand in orice societate, inclusiv in cele mai evoluate - difera proportiile
lucrurile se pot rezolva doar umbland la radacina raului si anume prevenind abandonul si abuzurile familiale - usor de zis, greu de facut

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera