Lotusii din Parcul Circului: De pe valea Nilului in mijlocul Bucurestiului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Aglomeratie, praf, claxoane si caldura mare. Te plimbi pe Stefan cel Mare si nu stii unde ai putea sa ascunzi de soare pentru cateva momente. Pai de ce nu in Parcul Circului ? Putini stiu de existenta acestei oaze de verdeata, un parc linistit asupra caruia domneste Circul cu aspectul lui de uriasa farfurie zburatoare.

Alee catre Circ

Nu stiu cum dar parcul a scapat cumva si din atentia micilor afaceristi – nu sunt terase de unde sa razbata manele si fum de gratar, nu sunt chioscuri cu pop-corn, vata pe bat si seminte, nimic din toate astea. Si, in plus, n-ai sa gasesti niciunde gunoaie aruncate pe jos. Langa Circ e o pajiste intinsa unde poti sa stai tolanit pe rucsac si sa citesti o carte si sa te simti ca si cum ai fi departe, departe de zgomotul orasului, “deranjat” poate doar de rasetele copiilor care alearga incolo si incoace.

Pe pajiste

Si inca nu v-am spus despre atractia parcului – in mijlocul sau se afla “Lacul cu izvoare naturale”, pe marginea caruia cresc superbii lotusi egipteni si o perdea inalta de stuf.

Desi pare greu de crezut, acesti lotusi pe care ii puteti admira oricand in Parcul Circului, au fost numiti "suflarea vietii" in inscriptiile egiptene, acum cateva mii de ani.
Pentru ca noaptea se inchid si coboara sub apa iar dimineata se inalta si infloresc din nou, lotusii au devenit un simbol viu al creatiei si soarelui, al renasterii. Folositi la festivitati si oferiti in dar ca semn de prietenie, lotusii erau considerati sacri, chiar Egiptul faraonic fiind asemanat cu o floare de lotus, tulpina fiind fluviul si floarea - delta.

Lotusi

Lotusi

De pe malul Nilului, lotusul egiptean a ajuns pana pe malul unui lac din Bucuresti unde sa il puteti admira dar nu foarte de aproape pentru ca lotusii egipteni pot avea efecte euforizante si chiar halucinogene :D.

Lotusi

Uite cata mitologie "pluteste" in acest parc, pe langa care poate ai trecut fara ca macar sa stii ca e acolo.  Mie tocmai asta imi place la  Parcul Circului, iluzia de locsor din natura, care a rasarit in mijlocul Bucurestiului ca sa ne minunam noi de asa o intamplare.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera