Locuri: Complexul Sportiv Steaua

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ghencea nu e chiar o zona vesela. Nu te aventurezi pe acolo noaptea ca sa-ti continui plimbarea din Parcul Mogioros, de mana cu prietena. Ghencea e capatul lui 41 si taramul stelistilor. Nocturna (stadionul a fost dotat cu nocturna in 1992) se vede din orice punct al cartierului Drumul Taberei si din unele zone din Militari. In noptile in care Steaua joaca la ea acasa, nocturna face mai multa lumina decat toate felinarele de pe strada. Si cand nocturna e aprinsa, pe langa insectele pe care le atrag becurile care emana 1400 lucsi/mp, mai atrage si alta specie: suporterul stelist (homo astronus).

Ghencea
Sursa

De obicei, suporterul ajunge aici cu tramvaiul 41. Nu vine niciodata singur, ci in grup si de fericire ca s-au intalnit si ca isi vor vedea echipa favorita evoluand pe gazon ei canta cat ii tin plamanii si sar in sus prin toate vagoanele, incat uneori ai impresia ca o sa sara si tramvaiul de pe sine. Capatul si penultima statie de tramvai se afla la distante egale de stadion.

Un alt drum de acces este cel care vine de pe Drumul Taberei, apoi coteste inexplicabil la stanga, pe stradute mici si, in general, tacute, pe care doar cunoscatorii stiu de ce o apuca, fiindca doar ei si riveranii stiu ce se ascunde la capatul lor: stadionul. Iar riveranii mai stiu ceva: ei stiu cu precizie cit e scorul, depinzand daca corul de voci care se ridica din toate blocurile dimprejur, rasuna mai degraba a "aaaaaaaa" sau a "eeeeee", indiferent daca echipa joaca in deplasare sau acasa; stiu ratarile - iar daca asculta cu atentie, pot sa stie si cine le-a facut; si mai stiu ca e bine sa ramana prin case inainte si dupa partide.

Ghencea
Sursa

In afara zilelor cu meciuri, Ghencea e o zona care, de departe, seamana cu celelalte margini ale Bucurestiului; un kilometru inainte inseamna iesirea spre Domensti. Dar, privita indeaproape, Ghencea e o zona hibrida, care aduna in ea si aerul de mahala comunista, inghesuita, care se continua, peste cimitire, inspre Rahova si 13 Septembrie, dar si linistea cocheta a blocurilor umbrite de copaci si inconjurate de alei, dinspre Drumul Taberei. 

Ghencea
Sursa

Dar, cum ziceam si mai sus, Ghencea inseamna stadionul Steaua. Iata cateva date despre acesta: Steaua joaca pe aceste stadion din 1974, stadionul are o capacitate de 30.000 de locuri, terenul are dimensiunile de 105 x 68 m. Stadionul a cunoscut cateva renovari, cele mai importante fiind in 1996 si 2004, iar in 2006 s-a lucrat la modernizarea gazonului, tabela de se afla in partea de sus a peluzei II, i se mai spune si "Templul fotbalului rom├ónesc", echipele adverse au probabil si alte denumiri interesante. Stadionul a fost inaugurat cu ocazia meciului Steaua - Dinamo si a meciului amical Steaua - OFK Belgrad(2-2), primul gol marcat pe acest stadion ii apartine lui George Tataru. Pe stadion exista un sistem de supraveghere format din 7 camere fixe si 9 camere mobile, acestea supravegheaza si intrarea suporterilor pe stadion, iar la tribuna oficiala exista o camera de monitorizare performanta folosita de catre fortele de ordine in caz de nevoie.

ghencea

Sursa

Surse: Wikipedia, Steauafc, SuporterSteaua

P.S. Cam agitatie cu Steaua zilele astea, zgomote subtile de fundal se aud din Ghencea, de cand Gigi a hotarat sa-l certe pe Gica pentru faptul ca-si face meseria cum stie el, nu cum vrea patronul.

Stadionul Ghencea

Bd. Ghencea, nr. 34-35,
Tel: 021 410 20 82
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera