Locul saptamanii - Universitatea de Medicina Carol Davila

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Pe veci a ramas in memoria colectiva fraza-emblema a lui Bugs Bunny: "Eeeeh, what's up doc?" si parca toti visam intr-o zi sa avem ocazia sa-l intrebam pe un doctor cu accent perfect iepuresc, acelasi lucru. Bineinteles, s-ar putea sa ne fie frica de raspuns, mai ales daca mergem la o consultatie. Cel mai simplu ar fi sa dam o raita pe la Facultatea de Medicina sa facem probe pe studentii de acolo, sa vedem ei cum raspund. :)

Mandria oricarui parinte, sa aiba un copila la facultatea de medicina si bucuria oricarei mame... sa stie ca fie-sa o sa se casatoreasca cu un doctor. :)

In Bucuresti, izvorul de doctori se gaseste la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila. Este numita dupa cel care a pus pe picioare pentru prima data un sistem sanitar in 1855 si care in 1857 a infiintat prima Scoala Nationala de Medicina si Farmacologie. In 1869 se puneau bazele Facultatii de Medicina, ca parte a Universitatii Bucuresti. Palatul Facultatii de Medicina din cartierul Cotroceni a fost gata in 1903 pentru a-si primi studentii.Palatul este realizat in stil neoclasic francez dupa planurile arhitectului elvetian Louis Pierre Blanc. La intrare se afla o statuie a lui Carol Davila, care s-a stins din viata in anul 1884. Statuia turnata in bronz este opera sculptorului Karl Stork si a fost dezvelita pentru prima oara in ziua inaugurarii palatului.

"Ne recomanda sa fim cinstiti si sa nu ne lasam mituiti." spuneau fostii sai elevi. Ce parere ar fi avut domnul doctor despre sistemul sanitar de astazi?

De la infiintarea sa si pana astazi cei mai faimosi doctori ai nostri au predat cursuri la Facultatea Carol Davila. Personalitati ale medicinei romanesti precum Alexandru Shutzu, Victor Babes, Alexandru Obregia, Mina Minovici, George Assaki, Constantin Parhon, Dimitrie Bagdasar, Ion Cantacuzino.

Astazi Universitatea are trei sectii importante: Facultatea de Medicina, Facultatea de Stomatologie, Facultatea de Farmacologie si Facultatea de Moase si Asistenta sociala. Facultatea de Stomatologie are sediul in alta parte decat Palatul Medicinei, pe Calea Plevnei, iar cea de Farmacologie pe Strada Traian Vuia.

Surse: wikipedia, Universitatea Carol Davila

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera