Locul saptamanii: Regie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Intr-o astfel de zi senina si verde, mai ca iti vine sa faci o plimbarica prin complexul studentesc Regie. Dupa multi ani in care am fost obisnuiti cu o priveliste murdara, cu gunoaie si fel de fel de obiecte zbuaratoare greu identificabile care atarnau de crengile copacilor, astazi Regia e aranjata si dichisita ca o Cenusareasa.

Regie Regie

Miroase a primavara. Pe timp de zi, cativa studenti au iesit la soare, pe banca din fata P-ului sau U-ului. Dupa blocurile de la sosea, se intind celelalte camine, care au gradinite cu copaci infloriti si multa verdeata, aratand foarte civilizat si cuminte. Din cate o camera se mai aud ritmuri de manele sau chitare suparate.

Scurtmetrajele regretatului Cristian Nemescu au devenit legende intre peretii din Regie, dar povestile cu infractorii de pe aici sunt inca de actualitate. Desi s-au auzit, s-au vazut si s-au scris multe despre caminele studentilor si activitatiile lor, unele mai surprinzatoare ca altele, noi lasam asta in spate si ne vedem mai degraba partea plina a paharului.

Regie Regie

Regia si pub-urile din zona sunt oaza studentilor de chef si voie buna. Nu exista loc mai atractiv si mai accesibil pentru studentii din Bucuresti ca micul orasel de pe malul Dambovitei. Pub-urile de aici poarta inspirat numele caminelor din vecinatate: P 16 sau Onix, P 18, P 20, P 21, P 24. Mancare, bautura si muzica live, fiecare are publicul lui fidel, in functie de finante si starea de spirit.

Regie Regie

Petrecerile din camine sunt schimbate, uneori, pe distractia din discotecile din complex: Dumars, Club Maxx, Bavaria Pub, R2, Princess si altele care iti garanteaza o "noapte de neuitat". Pentru activitati aproape sportive, locul cel mai celebru din Regie, este Texas-ul, dar si IDM-ul de pe malul celalat impune respect. N-ar trebui sa omitem si alte cluburi din zona, cele cu pretentii mai mari, ca Posh, End Zone, Blue Night

Regie Regie

Pentru potolirea foametei studentesti, burgerii si pizzele din zona sunt cele mai populare. In afara de asta, afacerile cu Xerox merg bine, iar stalpii de iluminat sau zidurile sunt suporturi pentru diverse anunturi gen: Caut coleg/colega de camera, Vand stilou pentru copiat sau Votati Presedintele Anului!

Regie Regie

In Regie se gasesc studenti de toate hramurile: in primul rand, toate facultatile din Politehnica si Medicina, dar si multi de prin alte parti care si-au cumparat locurile. Pentru ca da, Regia este un loc unde comertul studentesc infloreste in fiecare toamna, odata cu repartitiile si reparatiile. Un loc costa cel putin 500 de euro (mai ales pentru camerele mai dichisite din U-uri, care au baie, bucatarie si balcon in camera).

 Regie Regie

Despre complex se zice ca ar fi locul de pierzanie preferat al studentilor. E intesat de legende. Una vorbeste despre caminul P16 (al Automaticii), de pe care se arunca anual cate un student depresiv. Altele vorbesc despre administratori de retele cu colectii de filmulete porno adunate de prin camere. Probabil nici macar o mica parte din ele nu e adevarata :) dar, in orice caz, folclorul din Regie aduna multe povestioare numai bune de speriat bobocii.

Printre U-uri portocalii si P-uri rozalii, studentii invata, se distreaza si se bucura de o libertate cu greu infranata de lege. In parcarile amenajate stau aliniate masini cu numere de peste tot din tara si, in ciuda unor conditii nu chiar excelente, "studentii" mai mici sau mai mari n-ar da experienta din Regie pe niciun bloc cu baie proprie, apa calda non-stop, lift si interfon. Born to be wild...sau cel putin, pentru o perioada.4 comentarii

Locul saptamanii: Regie
Mihai
#1 -

Comentariu nou

ba ar da-o

Locul saptamanii: Regie
iulia
#2 -

hei

las' ca sunt multi care stau aici si dupa ce termina facultatea, mai din obisnuinta, mai din lipsa de finante, mai ca le place... viata poate ar da-o, dar experienta de aici, nu cred;)

Locul saptamanii: Regie
Mihai
#3 -

Comentariu nou

da. si mie mi-au placut primii 2 ani, dupa aia s-a dus la vale. lucrurile se schimba, oamenii cresc mari.

Locul saptamanii: Regie
David
#4 -

Nu e apa calda deloc

De 2 zile in Regie nu e apa calda la caminele din spate. Traiasca jegul!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera