Locul saptamanii: Parcul Romniceanu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Exista in sectorul administrat de legendarul primar Marean cateva mici minuni a caror existenta nu i se datoreaza neaparat lui, dar care te obliga sa privesti cu alti ochi "domeniul vanghelic", plin de povesti cu Ferentari si Rahova. Una dintre acestea este parcul Romniceanu, inghesuit intre Academia Militara, blocurile din caramida rosie de pe Panduri si vilele din Cotroceni.

Probabil ati vazut de nenumarate ori din autobuz indicatorul cu numele parcului. Este pozitionat strategic chiar cu fata la bulevardul Profesor Doctor Rainer, desi intrarea este ceva mai ascunsa, cativa metri mai inspre Complexul Sportiv BNR. Acum ce sa-i facem, doar reclama e sufletul comertului.

romniceanu

romniceanu

Parcul este mititel si asezat in panta, ceea ce inseamna ca de sus il poti vedea cam pe tot. In plus, asta il face numai bun pentru cateva ture de dimineata, pentru inviorare - ca tot suntem langa Academie, sa luam exemplu.

Sigur, nu stim exact cum sta treaba cu populatia canina din zona, care s-ar putea sa va faca sa alergati cu mai mult spor decat orice instructor. In vizita noastra nu ne-am impiedicat de niciun patruped. Dar poate au si ei treaba pe timpul zilei :)

romniceanu

La baza parcului, unde se termina panta, o multime de copii venisera cu bunicile si profitau de locurile de joaca special amenajate. E chiar un loc bun in care sa iti plimbi copilul. Nu-l calca nimeni cu bicicleta, nu trebuie sa ai grija sa nu traga de coada cainele celor de pe banca vecina si, mai ales, nu prea ai cum sa-l pierzi.

romniceanu

romniceanu

Ce nu stim insa este care e situatia fantanii din mijlocul parcului - pare abandonata, dar e plina de reflectoare ce la un moment dat au avut probabil vreun scop. Metropotam s-a multumit cu o vizita de zi, deci nu garanteaza pentru (ne)functionarea lor. Daca stiti ca reflectoarele se aprind, poate ne povestiti cum arata. Dar noi ne indoim sincer ca le-a vazut cineva de curand aprinse.

romniceanu

Romniceanu este un parculet in care nu prea ai ce cauta daca nu stai in zona sau nu ai un copil zburdalnic dupa care preferi sa nu fugi prin Cismigiu. Dar are un farmec pe care nu poti sa i-l negi, un aer aristocratic pe care probabil i-l da zona si care ne-a facut sa ne placa micul petic de verdeata.
2 comentarii

Locul saptamanii: Parcul Romniceanu
icee
#1 -

Comentariu nou

fantana a functionat vara trecuta. momentan are ambele pompe arse.
am si poze cu ea in vremurile bune. :)

Locul saptamanii: Parcul Romniceanu
angelo
#2 -

FANTANA PARCUL ROMNICEANU

CARACTERISTICI
1. fantana din beton imbracata cu marmura avand diametru de
14 m;
2. un con 250 de duze
3. un inel circular din otel inoxidabil aisi 304
avand montate in partea
superioara 250 de duze
4. 60 de proiectoare subacvatice cu 6 culori diferite;
5. capacitate: 5.000 litri pe minut
6. tipologie fantana: cu bazin
7. proiectare design fantana: Gentile Impianti
8. amenajarea mediului inconjurator: Gentile Impianti
9. tip de apa necesara: apa normala
10. consum orar in litri de apa pierduti: 500 de litri
in 24 de ore;
11. inaltimea jetului de apa: 7 metri
12. 14 stiluri de jocuri cu apa posibile
13. nici o dificultate tehnica
14. locul in care este instalata fantana: Parcul Romniceanu
Sector 5 Bucuresti

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera