Locul saptamanii - Parcul Politehnicii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ce poti face in Bucuresti?! Intrebare care bantuie frenetic orasul. Raspunsuri putine, daca nu chiar foarte putine. Majoritatea implica cuvantul "terasa". Dar oare altceva, nu gasim?! Ca doar avem ditamai orasul la dispozitie.

Dupa ce am semnat petitii, ne-am interesat de mersul trenurilor si ne-am ocupat de sanatatea spiritului in saptamanile trecute, acum ne intoarcem la o mai veche pasiune, plimbatul prin parc. Iata deci si raspuns la inspaimantatoarea intrebare de mai sus.

Acum, in plina vara si dupa nemiloasa sesiune, am dat o fuga in Parcul Politehnicii. Care nu, nu este doar al studentilor UPB, cum unii dintre ei vor sau se lauda, ci si al locuitorilor din zona, care nu au prea multe alternative "ozonice" cand vine vorba de plimbare.Parcul Politehnicii se aseamana cu o vale, avand ceva dealuri umbroase, unde alearga copiii dupa fluturi. Asta ziua, pentru ca despre noapte am auzit povesti nu tocmai placute, cu caini, homelesi, baute mai mult sau mai putin periculoase pentru cei care trec pe acolo.Sau cu o campie daca e sa luam in calcul "fanetele".Dupa ce ne uitam mai bine prin imprejurimi observam impresionantul rectorat, asupra caruia domneste o cupola imensa, care poate concura lejer cu cea a circului. Un peisaj cam comunist, totusi, zicem noi.Si nu va speriati daca vedeti o coloana a infinutului, caci nu e cea a lui Brancusi, aceasta este spiralata:). Adaptata timpurilor moderne, probabil.In rest imagini de parc obisnuit cu nepotei si bunicute plimbandu-se agale, cu oameni care fac jogging, cupluri care stau retrasi pe cate o banca, copii si iar copii... Plus, bineinteles, cei care populeaza caminele din Regie si bancile din UPB.Acum, sa nu uitam totusi ca parcul ascunde o adevarata fabrica specializata in productia de ingineri si ca acele cladiri ascund echipamente nucleare, robotei utilitari, aparate de masurat ca in Star Trek si  solutii hi-tech care ar face de rusine orice smarthouse. Din pacate, admiterea s-a sfarsit, dar exista mereu la anu'. Pana atunci, un pic de renovare.Oricum nu ratati contradictiile de poli:

1.interzis masinilor sau nu?! Asta in caz ca aveati impresia ca Dacia este o masinaSau autobuzul ce pare sa mearga cu studentii la munca patriotica? :)2.spiritul picachu se hraneste din energia politehnicii, sau o simpla coincidenta? Noua ni se pare ca seamana :).3.biserica politehnistului care poate fi gasita facil pe timp de sesiune, daca te uiti dupa sirul indian de "credinciosi" (acum daca e vacanta, enoriasii sunt mai putini) si acum e linistita si smerita printre copaci.


4 comentarii

Locul saptamanii - Parcul Politehnicii
tibilica
#1 -

New comment

In alte cuvinte e de evitat daca se poate :P

Locul saptamanii - Parcul Politehnicii
cristina
#2 -

ei

Elegant spus, de evitat noaptea. ziua e ok pentru o plimbare cu rolele, de exemplu sau pentru admirarea "vestigiilor" :D.

Locul saptamanii - Parcul Politehnicii
alina
#3 -

New comment

sper sa fie asa cum ziceti voi ca eu am intalnire maine acolo si nu am fost niciodata, si nici nu sunt din buc...dak patesc ceva pe voi dau vina:)

Locul saptamanii - Parcul Politehnicii
andrei
#4 -

hehe

Biserica Sfantului 5 :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera