Locul saptamanii MAI altfel - Jeg

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Se pare ca metropotam s-a apucat sa predea "estetica uratului". Dupa ce saptamana trecuta am ales ca locul saptamanii o groapa de gunoi, saptamana aceasta vom vorbi despre Jeg. Nu aruncati cu carpe imbibate cu detergent in noi. Este vorba despre barul/restaurantul/carciumioara in care orice student la Electronica a intrat macar o data in viata, si a ramas pe veci marcat de experienta.Jeg este barul din complexul Leu. Face parte din folclorul vietii de student. E greu de descris ce inseamna el pentru studenti. It's just there. Cu umbrelute galbene care in vara se incalzesc atat de tare ca terasa se transforma practic intr-o sauna. Un shnitzburger impartit cu o colega. O bere bauta cu niste amici in timp ce va plangeti de profu' X sau Y.

Este poate o alternativa la cantina si un loc de adunare al studentilor, cu precadere cei de la Electronica. Se afla chiar langa camin, in curtea facultatii si este deschis de dimineata pana... a doua dimineata. Preturile sunt mai mult decat decente si clientela destul de fidela.

Prima data cand am intrat inauntru m-am gandit ca-si merita numele din plin, dar treptat, it kinda grew on me. Scuzati exprimarea. Cand ti-e foarte foame, si e coada la cantina, cand vrei sa stai la un suc cu colegii dar ti-e prea lene sa te deplasezi in centru... who ya gonna call? Jegbusters, bineinteles.

Jeg atrage studentii pe de o parte din cauza acestor necesitati inexorabile, pe de alta parte datorita dozei sanatoase de umor pe care o simti in meniuri, decor si atitudinea angajatilor de acolo. Daca ar fi un brand propriu-zis, cred ca Jeg ar reprezenta un pic "merge si asa" amestecat cu un strop de "viata de caine" pe care se presara "haz de necaz".Amintiri din Jeg... culese de prin bloguri

"Examen de admitere la facultate. O reuşită. Schimbare, o nouă viaţă, un oraş mare, agitaţie. Trăiesc viaţa de student cu tot tacâmul: cămin, gălăgie, “jeg” (aşa am numit barul unde ne adunăm, râdem, glumim; sună înspăimântător, dar şi mâncăm, oricum ceea ce contează e că ne simţim bine) şi cursuri."
Maria Musuroia"Obisnuiam sa petrec ore in sir la Jeg, bomba de langa cladire, langa caminul A, intr-un fum de tigara ce imi transforma albul ochilor in rosu, cu o cafea la pahar de plastic, la o masa de lemn… Stateam de obicei  cu colegii de grupa, iar in jur, la majoritatea meselor erau grupuri de 5-6 baieti… Ii vedeai ca se mai uita dupa fete. Uneori ma trezeam si eu fixata de cate unul, dar… atat."
Andressa

"Fugim la Leu, ne postam pe terasa de la Jeg, jucam un poker, pierd. Incercam sa mai citim ceva…dar cine se poate concentra? Mai jucam un poker. Ditamai bondaru ne face o vizita, incerc sa evit impactul cu el si cad cu scaunu’. Nu de alta dar stateam pe marginea bordurii. Ma ridica niste prieteni si eu disperata “mi-ati vazut cartile?”"
IoanaMai multe poze in galerie1 comentariu

Locul saptamanii MAI altfel - Jeg
Darius
#1 -

Eheeei!

Adică au numit un local în cinstea mea? Ce gingaş! Voi bea de-a gratisu' sper. Să viu pus în legătură cu proprietarii, de urgenţă.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera