Delfinariul din Constanta

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In copilarie eram fascinat de Delfinariul din Constanta tocmai datorita unor vederi precum cele de mai jos. Mai tarziu, cand l-am vizitat pentru prima oara, am fost dezamagit sa descopar ca acesta nu se schimbase prea mult de cand si-a inceput activitatea (1 iunie 1972) si pana in prezent. La o adica, era ok sa fi aratat la fel ca in vederi, dar locurile din Romania nu au tendinta sa se conserve prea bine. La vremea lui Delfinariul a fost o chestie inedita in tot sud-estul Europei insa, asa cum ziceam mai sus, acesta nu se mai poate mandri decat cu faptul ca a fost primul, pentru ca in timp au mai aparut delfinarii care l-au intrecut cu mult. Chiar daca Delfinariul s-a bucurat in 2005 de un proces de reabilitare si modernizare, se vede pe el ca este batran si obosit.

Cu toate acestea, demonstratiile cu delfini par sa-i incante pe copiii de azi la fel de mult cum ma incantau pe mine vederile din copilarie. Asa ca pentru ei aceste aspecte sunt mai putin importante decat ar fi, sa zicem, pentru turistii adulti. Si poate chiar si pe acestia din urma i-ar putea impresiona scamatoriile animalelor suficient cat sa uite un pic de decaderea locului (asta daca s-ar convinge sa intre in incinta, in ciuda aspectului).

Delfinii sunt insa antrenati sa te faca sa uiti aspectele mundane. Ca sa nu mai spunem ca prin cele doua bazine (unul in aer liber si unul acoperit) au inotat toate speciile de delfini din Marea Neagra: marsuinul, delfinul comun si afalinul. Dar si pinguini si lei de mare.

delfinariu
sursa foto

Pe langa partea de entertainment, Delfinariul mai are si scopuri practice precum conservarea si protejarea delfinilor, crearea conditiilor optime in bazine si cresterea natalitatii in captivitate a exemplarelor existente, in defavoarea capturarii exemplarelor sanatoase din mediul natural sau acordarea de ajutor delfinilor esuati pe plaje sau prinsi in plasele de pescuit.

De asemenea, prin expozitii sau activitatile de educatie ecologica (de sarbatori precum "Zilei Marii Negre" sau "Saptamana Delfinului") se incearca si imbogatirea cunostintelor vizitatorilor in privinta delfinilor sau a leilor de mare si in general in legatura cu conservarea si protectia a mediului.

delfinariu delfinariu
sursa foto                                                sursa foto

Adresa:
Adresa B-dul Mamaia, nr. 255 

Program:
Luni - Vineri demonstratii la orele 11:00 si 15:00.
Sambata - Duminica demonstratii la orele 11:00, 14:00 si 17:00.

Tarif
Copii, elevi si studenti: 4 lei
Adulti: 9 lei
Copiii cu varsta pana in 5 ani au acces gratuit.
Informatii suplimentare la telefon 0241.481.230

Info utile:
O demonstratie dureaza in jur de 30 minute.
Sala are o capacitate de 300 locuri.
Biletele se pun in vanzare cu 30 minute inainte de inceperea demonstratiei.


Siteul oficial al DelfinariuluiNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera