Locul saptamanii: Complexul Leu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Locul despre care vorbim astazi a fost, pentru multe generatii de studenti (mai ales de dupa `90) sursa de povesti suculente. Electronisti sau nu, multi dintre cei care au trecut pe acolo au plecat si cu amintirea unor nopti de pomina (fie la o cantare, fie cu capul in carti), dar si cu amintirea unor ani de scoala, cu rugaciunile din sesiune si sperantele din restante.

Nu va speriati: in nici un caz nu ne apucam acum sa facem apologia anilor de facultate. Unora le-au placut si le plac, altora nu. Dar a-ti petrece timp de patru sau cinci ani din viata cateva zile pe saptamana macar in aceeasi cladire insemna sa incarci, fara sa vrei, peretii acesteia cu semnificatii pe care o sa le descoperi mereu cand o sa treci pe acolo, ca pe niste stenciluri pe care le vezi numai tu.

leu

Iar cand cladirea este de proportiile Facultatii de Electronica, atunci cand ai impresia ca o sa cada pe tine toata inteligenta adunata in 8 etaje dintre care 6 de politehnisti, atunci da. Cu siguranta cu totii isi vor aminti de Leu.
 
Despre istoria cladirii nu am putut sa aflam prea multe. Poate pentru ca, din cate am aflat din intelepciunea populara, cladirea a apartinut, pe vremea Impuscatului, Academiei de invatamant social-politic Stefan Gheorghiu de pe langa CC al PCR. De altfel, se spune ca in amfiteatrul de la parter al cladirii facultatii ar fi primit titlul de doctor chiar Ceasusescu.

leu

Mai mult, se pare ca imediat dupa Revolutie studentii de la Electronica (facultate care, la vremea aceea, isi avea campusul in locul actualei Facultati de Educatie Fizica si Sport) au "asediat" complexul Leu, dandu-i afara pe studentii de la Stefan Gheorghiu. Prim-ministrul provizoriu, Petre Roman le-a oferit musafirilor dreptul de a isi muta definitiv sediul acolo. Informatia nu a fost confirmata oficial de nicio sursa, cu toate ca ar trebui sa fie relativ cunoscuta, doar daca intamplarea nu s-a petrecut in secret. Asa ca daca stiti altceva, suntem nerabdatori sa primim informatii proaspete.

leu

Astazi studentii de la Electronica se pot bucura de majoritatea spatiului din Corpul A al caminului si din cladirea facultatii unde, impreuna cu ei, coabiteaza membrii Institutului de Stiinte Politice si Relatii Internationale din cadrul Academiei (la etajul 7), Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii si Facultatea de Psihologie din Universitate la etajele 6 si 5. Corpul C al caminului apartine, de asemena, Universitatii.

leu

In acelasi perimetru mai exista terenul de fotbal (numai bun pentru facut gratar), cantina (despre care am mai vorbit si pe care multi au abandonat-o pentru un shnitzburger la Expres Olimp aka Jeg) si in rest verdeata. Mai exact un parculet foarte potrivit pentru momentele cand vrei sa iti aerisesti creierii supraincinsi (indiferent de ce fel de cursuri).
 
Caminul Leu este locul in care destui studenti si-au pierdut noptile postind o sticla de plastic cu vin sosit de acasa, cu pachetul si de asemenea locul in care s-au petrecut multe intamplari haioase care astazi fac parte din folclor. De aceea, metropotam ii provoaca pe fostii locatari sa ne impartaseasca din experienta lor. La urma urmei, Bucurestiul duce lipsa de legende urbane, sa alimentam putin colectia :) 4 comentarii

Locul saptamanii: Complexul Leu
Marius
#1 -

Memories

Am stat in Leu C timp de doi ani (vara 2005 - vara 2007).
Pana acum jumatate de an, cand am fost ultima data pe acolo, usa camerei mele inca avea posterul lipit in 2006 :)

Amintiri? multe si variate. Din ce s-ar putea posta - colegi... colege... petreceri in (si pe) camin aproape in fiecare seara... plaja pe camin ziua... Celebrul schitzburger cu salata, fara cartofi (e mai bun asa :p)

Studentie...

Locul saptamanii: Complexul Leu
oana elena
#2 -

despre leu si tinerete he he...

camera mea din leu era transformata intr-o adevarata ,,sufragerie'' si atelier de pictura, am printre cele mai frumoase amintiri din studentie, o fereastra imensa cu o perdea roz prin care vedeam niste copaci foarte inverziti in timpul primaverii si verii, colegii mei de facultate care stateau la doua usi distanta, cateii din imprejurimi care imi erau atat de familiari si ce imi placea cel mai mult faptul ca traversam un mic parc si ajungeam direct in facultate...

Locul saptamanii: Complexul Leu
Danda
#3 -

#3. ce vremuri

a fost prea tare perioada petrecuta acolo, vorba lui Marius, care statea la 2 usi de mine, amintiri?multe si variate....de la femeia de serviciu fff slaba, la plimbarile pe hol ca sa faci un dus ca lumea, la petreci in camin fff tari si amuzante, la colegi si prieteni(i) care vor ramane mereu.
am mai avut oportunitatea sa stau si anul asta tot in leu c, dar nu isi mai avea sensul, mama avea dreptate, toate la timpul lor!!!

Locul saptamanii: Complexul Leu
Simona
#4 -

Corectie articol

Articolul contine erori.

Facultatea Electronica si TC s-a mutat in Complexul Leul (Fost Stefan Gheorghiu) in primavara anului 1990. Pana atunci functionase in Polizu unde se mai afla si Facultatea de Chimie si Aeronavele si unde era impartita intre mai multe cladiri.

Atunci era ministrul invatamantului Gheorghe Stefan, profesor la Catedra Circuite Integrate Digitale din cadrul facultatii de Electronica si Telecomunicatii).

Studentii erau cazati in Regie caminele P25 (baietii) si P7 fetele.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera