Locul saptamanii: Aleea Celebritatilor din Piata Timpului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Saptamana trecuta, mare eveniment mare in viata bucuresteana: s-a inaugurat Aleea Celebritatilor, varianta romaneasca a Hollywood Walk of Fame sau a altor locuri din lume unde vedetele de cinema primesc o stea cu numele lor. Bulevardul Stelelor de Cinema din Bucuresti nu e tocmai un bulevard, nu e nici macar o alee, dar e dragut ca il avem. E acel gen de proiect/loc care ne aduce in randul societatilor moderne, in pas cu lumea si cu trend-urile.

Aleea Celebritatilor - Piata Timpului Aleea Celebritatilor - Piata Timpului

Aleea Celebritatilor era necesara in acest oras care se vrea cosmopolit desi credem ca ar fi avut nevoie de un altfel de spatiu, iar in randul micilor nemultumiri le numaram pe urmatoarele:

1. locul e in Piata Timpului care nu arata si nu aduce a piateta in care sa stai sa pierzi vremea la soare si sa adulmeci orasul. Piata Timpului e langa magazinul Cocor, un loc cu niste bancute improvizate si braduti plantati pe ici pe colo, dar care nu e tocmai locul ideal de popas si de admirat stelele filmului romanesc.

2. prima stea inmanata oficial poarta numele lui Florin Piersic si suntem aproape siguri ca am fi putut incepe acest proiect VIP cultural cu alta personalitate din viata filmului. Intelegem de ce Florin Piersic a fost primul, doar ca spunem ca sigur s-ar fi putut gasi o alta celebritate care sa dea startul ploii de stele.

Aleea Celebritatilor - Piata Timpului Aleea Celebritatilor - Piata Timpului

Credem ca s-ar fi putut face un spatiu adecvat pentru imprimarea stelelor, un loc care sa fie eventual si semnalizat si care ar fi permis si o galerie, o expozitie sau alte evenimente conexe cu sarbatorirea stelelor din cinematografia romaneasca. Dar vom lasa rautatile, si ne vom bucura cum se cuvine de inaugurarea acestui walk of fame autohton.

Aleea Celebritatilor este un proiect marca Teatrului Metropolis in colaborare cu magazinul Cocor si cu Asociatia de Turism Bucuresti. Cum spuneam, Florin Piersic este primul actor care a primit o stea pe bulevard, pe 10 februarie (n.r. maine adica) fiind programat la insemnare actorul Victor Rebengiuc."Proiectul va continua cu acordarea de distinctii lunare si altor artisti romani consacrati pana cand Piata Timpului va reusi sa gazduiasca cele mai importante stele din cultura noastra", a spus un reprezentant al companiei Cocor. Ne asteptam ca si Olga Tudorache sa ajunga aici asa cum era vehiculat prin presa inca de anul trecut.

Aleea Celebritatilor - Piata Timpului Aleea Celebritatilor - Piata Timpului

Locul cu stele din Piata Timpului poate deveni o noua atractie turistica, o modaliate de a ne promova celebritatile si de a avea un nou punct pe harta pe unde sa plimbam turistii. Stim ca nu se compara cu Boulevard der stars din Berlin, de exemplu, dar noi aplaudam aparitia acestei alei si asteptam sa curga cu stele ca sa vedem pe cine vom mai gasi in placi frumoase. Aveti sugestii?

Pana la noi anuntari, ne vedem maine in Piata Timpului cand Victor Rebengiuc isi primeste steaua. 

surse: hotnews.ro, mediafax.ro, evz.ro.

4 comentarii

Locul saptamanii: Aleea Celebritatilor din Piata Timpului
dunedenisip
#1 -

interesant

laudabila intentia edililor dar cred ca puteau gasi o zona mai buna, poate era mai ok daca isi imprimau amprentele ..
offtopic - metropotam are rss ?

Locul saptamanii: Aleea Celebritatilor din Piata Timpului
lizica
#2 -

steaua actorilor

Buna ziua, am fi tare mindri dak si post.mortem ati atribui aceste stele,sunt atitia ,amza,toma,ghe.dinica,etc.etc.dar mai ales cei in viata Iurie darie,Carmen stanescu si aici etc,etc, sper sa nu auzim si aici de pile, cunostinte,relatii sau cei mai rau mita. Multumim asteptam totata crema sa faca parte din acest mic si neinsemnat dar, insa pomenire eterna ptr. toate generatiile.

Locul saptamanii: Aleea Celebritatilor din Piata Timpului
HORGA MIHAI,Roman
#3 -

Comentariu nou

Cred că Aleea Personalităţilor(numai din teatru?)şi-ar avea locul pe esplanada din faţa Teatrului Naţional...

Locul saptamanii: Aleea Celebritatilor din Piata Timpului
Danny B
#4 -

Aleea Celebritatilor

Laudabila ideea de-a face ceva , care sa ramana publicului , dar cred ca locul ideal ar fi fost in fata Teatrului National sau Cinema Patria - cred ca ar avea importanta maxima sa apara aceste stele atunci cand actorii sunt inca in viata , ar insemna foarte mult pentru ei si nu uitati de cei care nu mai sunt - Jean Constantin , Toma Caragiu etc . Am postat pe youtube un generic cu numele Magii filmului romanesc , nu cu gandul sa-mi fac reclama , dar poate cineva se gandeste sa redifuzeze Telecinemateca in care sa vedem actori romani care ne bucurau sufletele si nu prostiile de emisiuni care se difuzeaza zi de zi - daca tot ne laudam ca suntem nationalisti , nu ???

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera