Locul Saptamanii - Strandul Cara

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Strandul Cara, sau strandul din Titan cum il cunosc majoritatea bucurestenilor care nu stau in sectorul 3, este strandul copilariei mele. Acolo mergeam cu mama si fratele meu sa ma ard la soare si sa inghit prea multa apa cu clor si tot acolo pe la varsta de 7-8 anisori am capatat primele complexe legate de body image si am facut criza de nervi ca voiam si eu costum de baie. :)

Dintotdeauna l-am cunoscut drept strandul Cara, desi botezarea aceasta a avut loc dupa '89. De la inceputul anilor 90 si pana astazi, complexul Cara a crescut mare si semet si s-a indepartat de imaginea de family friendly. Acum avem si discoteca, si night club.

Strand

Strand

Strandul insa ramane atractia principala, cu cele trei bazine mari ale sale si mai multe bazine mici pentru copii. Primul bazin care te intampina este cel cu topogan pe care marturisesc ca m-am dat de cateva ori cand eram mititica dar nu l-am vazut sa functioneze in vremuri recente. Adancinea este de 1,70 m.

Urmatorul bazin are o insula mica in centru de unde se arunca toti curajosii in apa putin mai adanca decat la margine. Nici acesta insa nu are o adancime peste doi metri (1,80 mai precis), spre deosebire de ultimul bazin sub forma de piscina traditionala. Aici nu vei vedea prea multe familii, in schimb sunt destui tineri. Casnicele care nu trebuie sa fie la serviciu intr-o zi de luni la ora 11 dimineata, se strang la primul bazin, aparent cel mai sigur.

Strand

Strand

Locul este inconjurat de verdeata si copaci si daca nu prinzi una dintre cele 800 de umbrele, atunci poti sa te asezi linistit la umbra unui copac. Locul este pastrat relativ curat, desi curatenia se bazeaza ai mult pe bunul simt al oamenilor sa se foloseasca de zecile de pubele puse la dispozitia lor.

Biletul de intrare costa 10 lei si vine in doua sesiuni. Poti sa stai de dimineata pana seara sau de la noapte pana dimineata (intre orele 21 si 5) cand este aprinsa nocturna.

Strandul Cara s-a schimbat si totusi a ramas la fel pentru mine. Pentru ca aceiasi oameni care-l vizitau cand aveam 8 ani il viziteaza si acum. Poate doar verile au devenit mai calde decat mi le aminteam...

11 comentarii

Locul Saptamanii - Strandul Cara
Alex
#1 -

Comentariu nou

la ultima poza pare a fi bazinul de 2 m...eu doar aoclo fac baie..am fost o singura data, dar apa nu era asa verde..era chiar curata! Cum e apa de fapt acolo in general?
Merci!

Locul Saptamanii - Strandul Cara
Diana
#2 -

Variaza

Intr-adevar, ultimul bazin e cel de 2 metri dar cred ca de vina pentru felul in care a iesit apa in poza este si reflectia copacilor in apa. Anyway, apa la Cara din cate stiu eu este destul de colorata. :) Cel putin eu stiu ca de fiecare data cand am mers si s-a intamplat sa ma scufund ma usturau ochii. Dar avand in vedere ca oamenii au incredere sa-si lase copiii mici in apa de acolo nu cred ca este periculoasa.

Locul Saptamanii - Strandul Cara
Alex
#3 -

Comentariu nou

Asta cu oamenii e relativa..
Iar copacii...nu prea cred..dubios!

In fine, daca mai gasesti vreun strand sau piscina "accesibila" poti sa-l faci locul saptamanii sau sa faci rpd un review:P

sau pur si simplu ma anunti si pe mine:)

Locul Saptamanii - Strandul Cara
cam
#4 -

Comentariu nou

diana daca si tu stai in cartier cred ca sti f bine ca nu merita sa fie locul saptamanii,eu nici n-am curaj sa merg pe strand mereu e plina de tigani zona.

Locul Saptamanii - Strandul Cara
oana
#5 -

se numea altfel

se numea altfel sau cel putin noi asa il stiam de "3 ligheane" ma amuza acum cand pronunt acest nume. :))....imi placea foarte tare..acolo am copilarit......dar din pacate veneau foarte multi tigani...si nu aveam nik impotriva daca nu se luau de lume....de fete in general.......pup

Locul Saptamanii - Strandul Cara
cora
#6 -

3 ligheane! :))))

stie cineva cand se deschide strandul?

Locul Saptamanii - Strandul Cara
crimy
#7 -

se pregatesc de inchis strandul

intrarea sambata si duminica este 15 lei in cursul saptamani este 10 lei iar acum nu mai sunt tigani iar ochii te usturau din cauza concentratiei mare de clor venind multi negrotei incepea sa miroase apa si sa se inegreasca si ca atare cresteau concetratia de clor

Locul Saptamanii - Strandul Cara
corina
#8 -

mie imi place acest strand:D

mie mi se pare ac acest este ffff tare pt ca de cate oro am fost eu nu erau deloc tigani si nu era apa murdara.dar un lucru nu inteleg.....DC NU SE MERGE SA NE DAM PE TOPOGAN???????

Locul Saptamanii - Strandul Cara
cata
#9 -

cata

cand se deschide strantu ca-mi place fooarte mult

Locul Saptamanii - Strandul Cara
ana
#10 -

strand

cand se deschide dracu pe 1 sau 15 mai????

Locul Saptamanii - Strandul Cara
dan
#11 -

cuza, patronul strandului...

Nu mai cumpar nimic de la tigani, nu intru in niciun loc frecventat si "patronat" de tigani. Nu cumpar flori de la balaoachese. Asa cum n-am dat importanta inmultirii cainilor maidanezi si apar din ce in ce mai multe cazuri de muscare, ucidere de oameni de catre acestia, asa se intampla si cu inmultirea alarmanta, in mod criminal a populatiei tiganesti, care a trecut la un alt nivel, de actiuni periculoase, care atenteaza in mod evident la siguranta si pudoarea societatii romanesti.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera