Locul Saptamanii - I.M.G.B. - Pipera

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In fiecare saptamana ne propunem sa prezentam cate un loc din Bucuresti, fie mai putin cunoscut de catre voi, fie ignorat sau nevazut, dar si locuri prin care treceti zi de zi dar poate carora nu le cunoasteti povestile sau fetele ascunse.

Ruta IMGB - Pipera a fost construita in doua etape. La 24 ianuarie 1986 s-a dat in folosinta traseul Piata Unirii - IMGB, avand o lungime de aproximativ 10 km.

In fiecare din cele 8 statii ale acestei rute, Metropotam a facut cateva poze incercand sa se fereasca de jandarmii si paznicii locului care il amenintau ca ii vor lua aparatul de fotografiat. Asta pentru ca statiile de metrou constituie un obiectiv strategic si este necesara aprobare pentru fotografii, iar noi, evident, nu aveam asa ceva.Este deja un cliseu sa povestesti despre ce fac oamenii la metrou, cum dorm pe scaune, canta, citesc, striga nervosi si surmenati sa le faci loc pe scaun, se inghesuie, se calca pe picioare sau sunt buzunariti. Si totusi Metropotam a subscris cliseului, ba chiar a si surprins cateva situatii reprezentative pentru ce se intampla de obicei prin statiile de metrou (si probabil nu numai).

  Cu siguranta ca in graba de a prinde metroul nimeni nu a stat sa observe cat de colorate sunt unele statii.


Tineretului


Unirii

Si tot metroul este unul din 'suporturile' favorite ale grafferilor... si inscriptionistilor de orice fel:

 
Piata Romana

 
Eroii Revolutiei

 
Piata Victoriei

Apropo de obiectiv strategic si teama paznicilor ca vrem sa punem bombe:

 

Daca v-ati intrebat vreodata cum arata un metrou complet gol, iata:

 

Ati iesit vreodata cu metroul la suprafata?

 

Cea de-a doua parte a traseului, Piata Unirii - Pipera a fost data in folosinta cu aproape doi ani mai tarziu decat prima, la 25 octombrie 1987. Ruta are aproximativ 9 km si 6 statii.

 

O alaturare inedita:


Presupunem ca nu v-a interesat niciodata la ce servesc manunchiurile de fire negre care se insiruie pe peretii subterani de la metrou. Ei bine, noi am aflat ca printre ele se afla si obscurele fire ale "magistralei negre", mai exact reteaua telecom a unui important jucator de pe piata. In vreme ce pe altii ii batea vantul si ploaia la suprafata, pe sub pamant trecea reteaua cuiva care a stiut sa negocieze cu Metrorex.1 comentariu

Locul Saptamanii - I.M.G.B. - Pipera
gorgeoux
#1 -

fan IMGB

Am iesit de cateva ori la suprafata cu metroul, dincolo de statia IMGB. Cel mai fain este cand ninge. Recomand friguros.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera