Listing: 10 locuri inalte pentru panorama bucuresteana

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Periodic ne apuca un dor de zbor, cu regretul etern si atavic ca ne-am pierdut odata aripile si ne-am prabusit la nivelul 0, cu nasul in tarana. Macinati de fascinatia inaltimilor, luam liftul si ne cocotam cat mai sus sa ne satisfacem placerea de a ne uita in jos, balanganindu-ne picioarele de pe nor.

Pentru cei carora le place sa priveasca lumea de sus, Bucurestiul nu e prea darnic. La o medie de 20 m inaltime in centru, suntem un oras pitic, dar care vrea sa cresca mare, citius, altius, fortior. Care sunt "zgarie norii" Bucurestiului? Unde te poti urca doar ipotetic, pentru ca majoritatea implica chestiuni de securitate care iti vor impiedica ascensiunea, si la propriu, si la figurat.

Tower Center

Update de 2009 - Tower Center se muta pe locul I, pentru ca, dupa niste mismasuri imobiliare, de la 100m programati si aprobati a ajuns la 120m, cea mai inalta cladire din Bucuresti

2. Casa Presei, 104 m cu tot cu antena, este in cifre cea mai inalta cladire a Bucurestiului. Mostenire a URSS-ului, probabil ca ofera o frumoasa panorama a Herastraului si a Champs Elysee-ului local, soseaua Kiseleff.
 
3. Turnul de lifturi, 90 m, dominand plin de reclame cartierul Giulesti si calea ferata.

4. BRD Tower, 87 m, in Piata Victoriei, uitandu-se deja in sus la vecinul sau, Tower Center.

5. Casa Poporului, 86 m, cu avantajul de a fi "casa de pe deal", precum Casa Alba. Chiar si de la un nivel mai jos, ca de exemplu din balconul prezidential, ofera o panorama (destul de sinistra) a zonei Victoriei Socialismului.

6. Financial Plaza, 83 m, pe Calea Victoriei, ar fi un loc excelent de vazut de sus Centrul Vechi, daca s-ar permite accesul pe acoperis (si daca acesta n-ar fi atat de intesat de antene si unde, incat reprezinta un pericol pentru sanatate statul acolo mai mult de cateva minute).

7. Intercontinental, 77 m, primul zgarie nori al Bucurestiului, care ramane totusi singura cladire la al carei ultim etaj poti ajunge, fara sa fi luat de urechi si dat afara, si de unde poti vedea intr-o zi senina si fara poluare (ca si cum ar exista...) un orizont bucurestean excelent (de la geamurile restaurantului Balada).

cruisin in overdrive
sursa foto

8. Millenium Business Center, 72 m, de care se sprijina timid si batraneste biserica Armeneasca.

Strada Armeneasca

9. Palatul telefoanelor, turnul art deco al anilor '30, care a luat ochii bucurestenilor si le-a anchilozat gaturile cu cei 52,5 m ai sai.

10. Charles de Gaule Plaza, 70 m.

In proiect si cu promisiuni de gaturi sucite si palarii cazute pe ceafa sunt:
- Floreasca City Center (data de finalizare: 2009), 131 m,
- Cefin Tower, 125 m,
- Ana Tower, 117 m (de aici),
- Cathedral Plaza (langa Catedrala Sf. Iosif), 85 m.


N.B. O panorama decenta (la vreo 30m inaltime) se mai poate vedea si de pe Arcul de Triumf... cand binevoieste sa fie deschis. Si nici de la ultimul etaj al Spitalului Municipal nu se vede rau, dar sa zicem ca nici acolo nu-i tocmai loc de plimbare.

Pentru placerea si informatia voastra, aruncati un ochi pe lista celor mai inalte cladiri din lume (gata sau in proiect) - in 2009 Dubaiul va fi mandrul posesor al unui turn inalt de ... (inca nu s-au hotarat se pare) 705-950 m?!!

Cine mai stie niste cladiri inalte de pe care se poate vedea Bucurestiul?
4 comentarii

Listing: 10 locuri inalte pentru panorama bucuresteana
dave
#1 -

...

recomand foisorul de foc.

Listing: 10 locuri inalte pentru panorama bucuresteana
redhimihai
#2 -

Comentariu nou

Tower Center e cel mai inalt, are 120 metri
Iar Casa Presei nu ar trebuii sa fie prima ca nu poti urca pana in varful "tapusei" aleia. Mai sus de 60-70 de metri nu cred ca poti sa ajungi.

Listing: 10 locuri inalte pentru panorama bucuresteana
Bogdan
#3 -

Pe Spitalul Municipal

Se poate urca pe Spitalul Municipal, este o cantina / restaurant sus. Intrebati asistentele / femeile de serviciu cum se ajunge la cantina. Vedere spre Academia Militara.

Listing: 10 locuri inalte pentru panorama bucuresteana
george
#4 -

Comentariu nou

dar pe cladirile cu gloriete de la piata natiunilor unite se poate urca?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera