Laguna Albastra din Transilvania - locul feeric de langa Cluj

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tara noastra este tare frumoasa, insa locurile cu adevarat sublime sunt cele ascunse, la care se ajunge greu si care merita tot efortul nostru pana la ele. Unul dintre acestea este Laguna Albastra din Transilvania, ce se afla la doar 30 de kilometri de Cluj.

Laguna Albastra inseamna un lac aparut recent, ce s-a format pe locul unei foste mine de caolin (argila alba) si care are o culoare mai albastra decat cerul. Lacul (pozitionat in apropierea comunei Aghiresu) pare desprins dintr-un decor de vis si este inconjurat de dune uriase de nisip, iar localnicii sunt cei care i-au dat denumirea de Laguna Albastra.

Sursa foto

Nici nu stim daca ar trebui sa ne suparam ca nu se investesc bani in promovarea unor astfel de locuri divine sau sa ne bucuram pentru ca acestea raman secrete de urechile tuturor si greu accesibile.

Mina in locul careia s-a format lacul a fost inundata de izvoarele subterane care au patruns in panza freatica fragila a caolinului. In gropile ramase s-a adunat apa ploilor si asa a luat nastere Laguna Albastra.

Dupa cum va spuneam, nu este usor de ajuns aici, in primul rand, pentru ca nu exista niciun indicator, iar in al doilea rand, pentru ca drumul este plin de gropi.

Din informatiile pe care le-am gasit, aici se poate ajunge pe doua trasee si vi le vom reda cu exactitate: Cluj-Napoca – Baciu – Garbau – Aghires Fabrici sau Cluj-Napoca – Gilau – Capua – Garbau – Aghires Fabrici.

Din Aghires Fabrici, mai exact, din centru, mergeti pe drumul de langa cladirea BRD tot inainte si treceti peste calea ferata. Apoi, tineti drumul drept aproximativ 4 kilometri si ajungeti la dealurile de steril, unde trebuie sa va lasati masina. Mai aveti de mers pe jos aproximativ 300-400 de metri.

Nici noi nu am apucat sa ajungem aici, dar tare ne-ar mai placea, asa ca ne-am pus obiectivul pe lista. Trebuie sa aveti in vedere ca nu exista niciun magazinas in zona lacului, asa ca trebuie sa va aduceti de acasa tot ce aveti nevoie.

Abia asteptam sa ne spuneti cum vi se pare sau sa ne povestiti cum e aici, in cazul in care ati fost deja.

Sursa foto
1 comentariu

Laguna Albastra din Transilvania - locul feeric de langa Cluj
razvan
#1 -

Comentariu nou

Nu zic ca nu e un loc dragut dar doar prin doua locuri poti intra in apa, unul pe unde se inghesuie toata lumea si cel de-al doilea printre plante acvatice. E un lac plin de stufaris si greu accesibil, iar ceea ce-i prin jurul lacului nu e deloc interesant.merita vizitat oricum

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera