Intamplari din Bucuresti: Cum iti montezi aer conditionat in 10 pasi (de cosmar)?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cum statea metropotamul si cugeta molcom, la umbra de jaluzele, despre soarta umanitatii, ars gratia artis, existentialism, societatea civica si traficul zilei, adica la maruntisurile zilnice care ii gadila lui placut dendritele la talpi, avu deodata o revelatie. Se facea ca era in reclama la guma de mestecat si veverita arctica. Vanturi polare ii zbarleau parul de pe ceafa. Metropotam intinse mana dupa fular. Miscarea il trezi la realitate. Era tot in apartamentul din blocul care se topea amenintator, etaj cu etaj. Pana aici! Si se puse pe treaba.

1. cautat firme care sa-si dea aere. Gasit chiar la el in ograda.

2. vizitat firme.
- Buna ziua, aveti...?
- Avem!
- Excelent, as vrea si eu vreo 10 kilograme.
- Desigur, dati acum avansul si restul la instalare.
- Perfect, cam... cand se va intampla minunea?
- Cam prin septembrie. E, ma-ntelegeti, coada. Dar poftiti un bon de ordine si luati loc in limbo, aveti cazane de smoala in sala de asteptare.


3. panicat, avut viziuni cu metropotami deshidratati, uscati si chirciti ca niste mumii sudamericane. Continuat misiunea nobila.

4. gasit firma capabila sa monteze dracia in 48 de ore.
- (salivand, cu o sclipire dementa in ochi, ca de catel in pragul turbarii) Si cand, cand veniti?!
- La 8 dimineata. Sambata.

(hohot de plans necontrolat, produs atat de emotie, cat si de perspectiva trezitului la 7)

5. Sambata, orele 7-8: trezit, facut ablutiuni, pomenit [cenzurat], strans covoare, acoperit pereti, electronice, intins plastice, transformat casa in mediu aseptic in asteptarea tornadei de praf, facut cafea fierbinte pentru oamenii cu aerul rece si... asteptat.

6. Sambata ora 9: baut cafea, blestemat atotcuprinzator, alunecat pe plastice, sunat firma. Ridicat din umeri. Or sa vina. Unde ma grabesc asa?

7. Sambata ora 10: au venit. Infipt ceas sub nas, gest intampinat pe partea cealalta de o privire umeda si bovina. De aici lucrurile incep sa se precipite. Incepe etapa numarul unu, fixat dracia pe perete, in casa.
- Un scaun aveti?
- Vreti sa stati jos?!
- Nu, sa ma urc pe el, sa dau gauri.
- N-aveti scara??
- Avem, dar e jos, in masina.

Dupa ce metropotamul ii ofera o perna (dorindu-si in sinea lui una plina cu piulite, sa i-o cadelniteze peste ceafa), tipul se duce aproape convins sa-si aduca scara.

- N-aveti un aspirator?

3 minute mai tarziu metropotam facea pe aspirofantul, tragand praf pe toate orificiile, amintindu-si cu drag de alergii si gandindu-se la zicala cu de ce viata e ca aspiratorul.

8. Sambata ora 11: etapa nr. 2, gaurit perete exterior balcon.
- Cum scot geamul?
- Ma intrebati
pe mine? N-ati mai scos pana acum?
- Ba da, si le-am spart.


Metropotam arata nefericitului sarac cu duhul cum se scoate geamul, apoi, intorcandu-se, incremeneste. Cealalta jumatate a echipei de soc aparuse cu ceva lung si mare... si gros. Clipind inspaimantat, se dumireste ca era un burghiu... probabil utilizat la dat gauri in urechi de mamuti. Dimensiuni aproximative: 1m lungime, 10 cm grosime.

Individul se propteste cu falusul de imprumut in perete si... ca intr-un film suprarealist, totul incepe sa joace in fata ochilor. Lustra, geamul, blocul, viata.

9. Totul e in sfarsit gata. Oamenii polari se duc invartindu-se. Casa arata ca lovita de taifun.

10. Infofolit cu sube, sosete si fulare, metropotam petrece 2 ore minunat de subarctice curatand sahara de praf de caramida lasata in urma de echipa de soc.
La iesirea din bloc, aparatul de conditionat reglat cu teava de scurgere aiurea picura chinezesc in capetele trecatorilor. Stie cineva un instalator posesor de teava lunga si fara rau de inaltime?

Voi aveti vreo intamplare de prin Bucuresti? Dati-ni-le pe email la dragos at metropotam punct ro si vor putea aparea pe metropotam.2 comentarii

Intamplari din Bucuresti: Cum iti montezi aer conditionat in 10 pasi (de cosmar)?
Cristina
#1 -

Comentariu nou

E foarte greu sa fi pieton in Bucuresti, peste toate poti trece, gropi, masini parcate pe trotuar, caldura de 60grade , asfalt topindu-se sub pasi etc ... , dar sa te picure aparate de aer conditionat la fiecare pas, asta e insuportabil!!!

Intamplari din Bucuresti: Cum iti montezi aer conditionat in 10 pasi (de cosmar)?
Vasile
#2 -

Cum a aparut aerul conditionat
Si egiptenii aveau aer conditionat...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera