In ce cluburi mergem in Viena?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Viena e la o aruncatura de bat (ok, nu chiar, dar nici departe nu e), fiind una dintre cele mai accesibile destinatii de vacanta, fie ca mergem cu masina, fie cu avionul. Uitandu-te la cladirile impunatoare, la spatiile elegante, incarcate de istorie si stil, ai putea avea impresia ca vienezii stau doar in sala de bal. :) Ei bine, nu, Viena are o viata de noapte mai vie decat se poate banui, cu tot felul de cluburi interesante si locuri de iesit unde in mod sigur nu ai cum sa te plictisesti.

Dupa o zi de plimbat in oras, de facut shopping sau, de ce nu, de lucru, primul loc in care ai putea merge e Museums Quartier. Desi muzeele sunt probabil inchise la ora aceea, gasesti aici cateva locuri unde sa mananci sau sa bei o bere. Chiar se mananca bine in curtea de la Museums Quartier, recomandarea noastra fiind Kantine (ultima pe dreapta, cum intri dinspre Maria Hillfenstrasse), unde trebuie sa incerci supa mauritana de peste sau cea de morcovi cu ghimbir. Tot in Museum Quartier gasesti si un mic, foarte mic club, intr-un centru de studiu al artei digitale unde, cateodata, se aude tare muzica electro.

Langa Museums Quartier (exact pe strada din spate, dupa ce coborati pe scarile din stanga-spate) e Donau, unul dintre cele mai interesante cluburi ale Vienei. Intrarea nu e marcata, asa ca trebuie sa va folositi bine urechile (e pe stanga, aproximativ vis a vis de un hotel). In Donau decorul e "flexibil", format din proiectii pe peretii unei foste sinagogi. Proiectiile sunt statice, astfel incat, prima data, poti avea impresia ca asa e desenat clubul. Dar maine e altfel, poimaine altfel, Donau se schimba mereu. Atmosfera e usor psihedelica, se asculta electro, techno, minimal si foarte des sunt acolo petreceri cu DJ. Adresa: Karl-Schweighofer-Gasse 10.

Un alt clasic al cluburilor vieneze e Chelsea, sub un pod feroviar, ceea ce inseamna ca e mai mult lung decat lat. In weekenduri e plin, iar atmosfera aduce putin cu Club A sau Fire. Cel putin cand am fost noi, muzica era mai mult rock si nu aveai loc sa arunci un ac. In schimb, in timpul saptamanii e mai gol, poti sta si la o bere la cele cateva mese din fata. Apropos, fix langa Chelsea, fix sub acelasi pod, e un loc in care se mananca exceptional, unde e deschis pana tarziu. Il recunoasteti dupa peretii de sticla si copacul din interior. :) Adresa: U-Bahnboegen 29-31.

Fluc a pornit de la un squat, un club ilegal care in timp a fost nevoit sa devina comercial, cel putin asa mi-a spus un obisnuit al locului pe care l-am cunoscut acolo. Acum este intr-un fost pasaj dezafectat pe langa Prater, cu un fel de "ghereta" sus si o terasa si un spatiu mai mare la subsol. Locul e plin de mesaje sociale, anti-globalizare, de stanga sau artistice, cu un look trashy-punk-industrial si plin de oameni ce nu-ti par prietenosi dar de fapt sunt. Se asculta tot felul de muzici noi si experiementale. Adresa: Praterstern 5.

Apropos de pasaje, e un club numit chiar Passage in centru, intr-un pasaj de face legatura intre Ring si Kunsthistoriche Museum. N-am intrat in el (de afara parea de "foarte fite"), dar am citit ca e considerat unul dintre cele bune cluburi din Viena, unde ai impresia ca esti intr-o nava spatiala si decorul e futurist.

Prietenii din Viena spuneau ca si Flex-ul s-a comercializat foarte mult si ca in trecut era altfel. Spatiul e mare si acum petrecerile cu foarte multa lume tin pana dimineata, locul fiind unul foarte popular printre tineri. Adresa: Franz-Josefs Kai 1010, pe Canalul Dunarii.

Ca sa revenim la locuri alternative, Arena e the place. Clubul e intr-un fost abator ce a fost transformat in squat acum mult timp si il recunosti inca de afara dupa grafitti-urile imense si dupa lumea colorata de la intrare. Locul e foarte, foarte mare, mai multe spatii indoor si outdoor unde se intampla de la petreceri alternative, concerte mainstream cu public numeros pana la evenimente artistice experimentale sau cu tenta sociala, proiectii de filme sau piese de teatru. Adresa: Baumgasse 80.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera