Idee de vacanta: La Conac Horezu, locul unde sa te izolezi de agitatia orasului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca vi s-a facut dor de serbet servit cu apa rece, dulceata sau de prajiturelele facute in casa nu trebuie decat sa va luati cateva zile libere pentru o scurta vacanta la Conac Horezu.

La 200 kilometri de Bucuresti se afla conacul unde va puteti relaxa in natura sau puteti admira si faimoasa ceramica de la Horezu.

De asemenea puteti face un exercitiu de spiritualitate vizitand manastirile din zona:

- Manastirea Hurez - cea mai reprezentativa constructie in stil brancovenesc

- Bistrita, care se afla la 10km de Horezu, la intrarea in defileul Bistritei

- Arnota - situata la cea mai mare inaltime din tara

- Polovragi - in apropierea Pesterii Polovragi si a Cheilor Oltetului

- Govora - situata la 6 km de Baile Govora

- Cozia - situata pe malul drept al Oltului la 22 km de Ramnicu Valcea

La Conac Horezu va veti simti ca si cand ati merge in vizita la o ruda apropiata, unde veti fi serviti cu ceaiul de la ora 5.

Dar nu doar pentru asta merita sa va petreceti cateva zile acolo, ci si pentru faptul ca in jur este o "pustietate" incantatoare pentru ochi. Daca mergeti cu cei mici vor avea unde sa alerge, sa se joace si sa se bucure de natura si de aer curat.

De pe terasa va veti putea odihni pe sezlonguri ca sa admirati peisajul sau pur si simplu veti sta la soare.

Aveti oportunitatea sa faceti o plimbare pe ulita de tara care desparte Conacul Horezu de restul imprejurimilor.

Veti avea acces liber la facilitatile de cazare si masa, dupa cum veti putea folosi dupa bunul plac gratarul si plita romaneasca. Camerele de cazare au un decor primitor fiind dotate cu baie proprie si televizor. In plus aveti acces gratuit la internet WI-FI.

La Conac Horezu este locul ideal in care sa mergeti cu familia sau gasca de prieteni.

Cum ajungeti acolo?

Daca mergeti cu masina aveti de parcurs putin peste 200 de kilometri. Pentru o mai buna orientare si pentru alegerea celui mai scurt traseu consultati aici harta. Puteti opta si pentru o calatorie cu autocarul, orarul il gasiti aici, pretul unui bilet fiind de aproximativ 35 de lei.

Cu trenul puteti merge pana la Ramnicu Valcea si de acolo puteti lua un microbuz pana la Horezu, pentru ca mai sunt doar 45 de kilometri. In total veti scoate din buzunar aproximativ 70 de lei.

Pentru o camera, care include cazare si mic dejun, veti plati 250 de lei pe zi, iar pentru un apartament 350 de lei pe zi.

Noua ne place mult locul, peisajul si faptul ca ofera oportunitatea de a admira o parte din traditia romaneasca.

Citeste si despre celelalte idei de vacanta pe care vi le-am oferit: o noapte in patul unui artist (Rotterdam), castele care pot fi inchiriate, Parcul National Avdat (Israel), Orasul Trandafirilor si Gradina de Trandafiri a Europei (Germania), orasul medieval Cesky Krumlov (Cehia), lacul unde poti sa stai fara sa te uzi (Austria), Casa din copac de la Predeal, Cea mai frumoasa cascada din Romania, pe paralela 45, Casa Colinelor, un popas de neratat pe Drumul vinului si conacul Archia, un colt de paradis langa Deva.

Sursa foto

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera