I <3 Bucuresti: Gradina secreta din garajul de tancuri

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Intotdeauna ni s-a parut ca Drumul Taberei este printre cele mai frumoase cartiere din Bucuresti. Iar daca-l iei la picior si te lasi pierdut pe stradute si printre blocuri poti descoperi numeroase surprize, cum ar fi o gradina secreta pe locul unde inainte se afla un garaj de tancuri.

Locul cu pricina se afla la statia Lt. Nicolae Gaina, in spatele blocurilor de pe bulevardul Drumul Taberei. Ajunsi in fata curiozitatii, pentru ca, asa cum se poate vedea si din poze, locul arata destul de interesant (si este plin de pisici), nu am stiut exact despre ce este vorba, asa ca am cautat pe cineva care sa ne poata povesti un pic.

Gradina secreta din garajul pentru tancuri Gradina secreta din garajul pentru tancuri Gradina secreta din garajul pentru tancuri Gradina secreta din garajul pentru tancuri
Gradina secreta din garajul pentru tancuri Gradina secreta din garajul pentru tancuri
In spatele constructiei din care mai ramasesera doar doua arcade si niste ziduri destul de subrede, am dat peste un grup de batranei care jucau remi, asa ca i-am intrebat pe ei daca ne pot spune mai multe despre gradina si despre ce se afla pe vremuri acolo. Ni s-a raspuns ca inainte acolo se afla un garaj pentru tancuri si ca sub pamantul care este acum acolo este o "podea de beton foarte groasa", ca sa poata sustine greutatea tancurilor, si tuneluri care legau garajul de unitatea militara din apropiere.

Cativa au spus "vezi-ti, domne', de treaba, aici a fost depozit de mobila". Adevarul e ca pana la urma au fost si una si alta. Depozit de tancuri a fost pana in '77, cand "s-a cam daramat" la cutremur. Apoi a fost folosit ca depozit de mobila, pana a luat foc intr-o noapte si a mai ramas doar ce se vede.

Oamenii de la blocurile din jur i-au gasit totusi o functionalitate ruinei si au transformat-o in gradina. S-a adus pamant, s-a parcelat, s-au plantat rosii, vita de vie, ardei, ceapa etc. si s-a pus lacat.  

Gradina secreta din garajul pentru tancuri Gradina secreta din garajul pentru tancuri
Noua ne-a placut mult gradina secreta din depozitul pentru tancuri si ni s-a parut oarecum ironic ca un loc care inainte adapostea armament este acum o explozie de verdeata si a ajuns sa hraneasca cateva familii de la blocurile din jur. Speram doar ca pe viitor sa nu se transforme in parcare sau in cladire de birouri.

3 comentarii

I ♥ Bucuresti: Gradina secreta din garajul de tancuri
malamute
#1 -

New comment

I ♥ "I ♥ Bucuresti"

I ♥ Bucuresti: Gradina secreta din garajul de tancuri
Pikachu
#2 -

New comment

VREAU SI EU ACOLO!:D

I ♥ Bucuresti: Gradina secreta din garajul de tancuri
Julia
#3 -

New comment

Wow, chiar e superb locul! Cu un aer misterios. Vreau si eu sa-l vizitez. :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera