I <3 Bucuresti: Gradina de vara interbelica ascunsa sub tencuiala

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In timp ce ne-am plimbat prin Cotroceni pentru a descoperi cat mai multi magnolii, am dat si peste "Gradina de vara interbelica de sub tencuiala". Din pacate, nu este vorba despre o gradina de vara din interbelic care s-a pastrat pana in prezent, ci despre o reclama destul de veche, care si-a facut aparitia de sub tencuiala cazuta de pe o cladire aflata la intersectia strazii Dr. Severeanucu Sos. Panduri.

Reclama ascunsa sub tencuiala zeci de ani era pentru un mic restaurant din zona, ce avea si o gradina de vara. Locul purta numele La Tudorica, iar gradinii de vara i se mai spunea si Parcul Tudorica. Era un loc destinat bucurestenilor iubitori de jazz dintre cele doua razboaie.

Reclama interbelica sub tencuiala din Cotroceni Reclama interbelica sub tencuiala din Cotroceni

Tencuiala nu a cazut complet, asa ca noi am descifrat ca ar scrie urmatoarele: Parcul Tudorica. Orchestra de jazz. Zilnic concert/recital/program/meniu special.

Noua ne place cum, din cand in cand, Bucurestiul alege sa-si spuna singur povestile pe care doar el le mai stie.

Reclama interbelica sub tencuiala din Cotroceni

Dar, ne-ar placea si mai mult ca reclama pentru Gradina de vara Tudorica sa fie restaurata si pusa la loc de cinste, cu povestea sa langa. Nu ne asteptam de la Ministerul Culturii sa faca acest lucru, doar ne-am obisnuit sa nu faca nimic. Dar cine stie, poate se gandeste cineva sa reinvie locul, in stilul Energiea. Ar fi tare frumos.

Daca va hotarati sa vedeti cu ochii vostri Gradina de vara interbelica de sub tencuiala, noi va sugeram si o plimbare prin zona plina de magnolii infloriti.

Vezi mai multe poze cu Gradina de vara interbelica ascunsa sub tencuiala
2 comentarii

I <3 Bucuresti: Gradina de vara interbelica ascunsa sub tencuiala
marius
#1 -

Comentariu nou

si link-ul google maps: https://maps.google.ro/maps?q=strada+Dr.+Severeanu&hl=ro&ie=UTF8&ll=44.426223,26.069323&spn=0.000421,0.00142&hq=strada+Dr.+Severeanu&hnear=Bucure%C8%99ti&t=h&layer=c&cbll=44.426223,26.069323&panoid=J3-vyGxrau118kAW-kimwA&cbp=11,126.53,,1,-8.04&z=20

I <3 Bucuresti: Gradina de vara interbelica ascunsa sub tencuiala
louisiana
#2 -

Comentariu nou

"Magnolie" este un substantiv feminin, prin urmare spunem (si scriem) "magnolii inflorite"!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera