I <3 Bucuresti: Delta din Bucuresti, cu vulpi, dihori, vidre si 90 de specii de pasari

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe la inceputul anului trecut scriam despre lacul Vacaresti urmatoarele: "Hai sa facem un parc pe tema deltei. Terenul e malos si vegetatia e de balta - pastram stufarisul si matasea broastei, incercam sa nu deranjam pescarusii, scatiii, sticletii si scaietii si facem un parc tematic: mica delta de la Dambovita, cu trasee, locuri de privit pasarelele cu binoclul, pontoane si poteci de lemn, ca o rezervatie artificiala. O pazim ca pe ochii din cap sa nu o distruga concetateanul binevoitor si o vindem turistic ca atare. (Ca tot avem Rin-ul aproape, sic!)"

delta din bucuresti

Acum aceasta idee e din ce in ce mai populara. In ciuda faptului ca locul/lacul/delta are un grad ridicat de poluare, aici s-a dezvoltat un ecosistem complex si ar putea deveni prima rezervatie naturala din Bucuresti. Printre speciile de animale care traiesc aici enumeram: ulii, rate salbatice, fazani, vulpi, videre, iepuri, bizami, dihori, testoase de apa, serpi, pesti si vreo 80 de alte specii de pasari, printre care si unele rare. (via)

delta din bucuresti delta din bucuresti

Inainte, aici se afla Valea Plangerii, groapa de gunoi a Bucurestiului timp de sute de ani. In timpul lui Ceausescu a ramas doar Groapa Vacaresti, pe care voia s-o transforme intr-un fel de Lacul Morii (si avea sa se numeasca Acumularea Lac Vacaresti), de aici si digul de beton care izoleaza delta. Dar n-a mai fost sa fie, iar groapa izolata de restul Bucurestiului prin digul de beton s-a transformat incet, dar sigur, in acest ecosistem complex, ce ar putea deveni prima delta din Bucuresti.

delta din bucuresti delta din bucuresti

Lacul (sau delta) Vacaresti se intinde pe 180 ha intre Vitan si Berceni, de la Mihai Bravu la Autovit si inspre Piata Sudului. Este marginit de Sun Plaza (pe locul fostei Manastiri Vacaresti), de pe acoperisul mall-ului puteti vedea si intreg locul; blocurile zonei rezidentiale Asmita Gardens si hotelul Rin.

 

Potrivit ProTV: "Intreaga zona e in litigiu intre Ministerul Mediului si o firma privata, care in ianuarie 2003, a primit in concesiune terenul pentru 49 de ani, ca sa ridice o baza sportiva. Cateva asociatii militeaza ca acest loc sa devina rezervatie naturala." (via)

Ar fi tare frumos ca Groapa Vacaresti sa fie transformata in zona protejata, sa fie curatata, iar speciile de animale de acolo ocrotite. Si in cativa ani sa putem merge acolo nu ca la groapa de gunoi sau ca la o gradina zoologica, ci ca in Delta Dunarii.

(foto - de pe Sun Plaza)

Mai multe poze cu Lacul Vacaresti

Zbor deasupra Lacului Vacaresti


Panorama Lac Vacaresti


6 comentarii

I <3 Bucuresti: Delta din Bucuresti, cu vulpi, dihori, vidre si 90 de specii de pasari
Reparatii Masini Spalat
#1 -

Comentariu nou

Nu va deveni niciodata delta pentru ca interesul imibiliar va fi mult mai mare. Mai mult, chiar daca nu ar fi asa, litigiul dintre Minister si firma privata ar dura ani de zile. Romania noastra draga!

I <3 Bucuresti: Delta din Bucuresti, cu vulpi, dihori, vidre si 90 de specii de pasari
nu mai conteaza
#2 -

Lac "delta"

este poluata, dar iti spun ca este si populata!Cred ca mai degraba zona va fi populata-colonizata de “marii crocodili” sau “rechini”!!! Autoritatile sunt deja paralizate de muscatura capuselor Capusele se dezvolta pe pamant unde este umezeala,au patru stadii de dezvoltare, facand parte din categoria insectelor taratoare (ALEGERI DIN PATRU IN PATRU ANI!!!) Dupa taxa pe capusa urmeaza taxa pe turbare.Nu sunt in stare sa faca un tratament actorului Serban Ionescu pentru boala de care sufera din cauza unei "goange" este o mlastina plina de tantari si capuse . Ce se va intampla cu noi toti Bucuresteni??? Vom fi cu toti paralizati de capuse, ciupiti de tantari, sau vom face rabie dupa ce vom fi muscati de vulpile turbate descoperite in “rezervatia naturala” a Lacului Vacaresti??? credeti cumva ca aceste capuse au picat din cer ?
Duceti-va domnilor in delta daca doriti acest lucru, asta in cazul in care va mai ramin bani dupa tratament. Adica am ajuns sa declaram orice balta rezervatie naturala numai ca sa-si mai rezolve mafiotii alte interese ? Sa o faca domnilor mai la nord ca si pe acolo s-or mai gasi 200 de hectare. Si le facem tot noi bucurestenii gratis si helesteul si ca bonus le mutam si ratele.SE VEDE CLAR CA E O CAMPANIE ORCHESTRATA. CINE AR AVEA PUTEREA SA FACA LUCRUL ASTA ? ASTA NU VA DA DE GINDIT In realitate,sa solutionez notificarile proprietarilo terenurilor care le-au fost preluate fara titlu valabil zisa "delta" si pe urma sa faceti reportaje!dati un drept la replica proprietarilor Sa retinem ca specialisul in insecte Irinel Popescu entomolog,si-a dat lucrarea de doctorat si a descoperit ca s-au dezvoltat diverse insecte tantari,viermi,capuse, de la gunoiele aruncate, de la caini morti, specii noi de muste din cacatii lasati de cei care nu au gasit un WC public ..) din lacul vacaresti Mai bine scrieti sau difuzati un reportaj cu MARELE DOCTOR DE SUFLETE Irinel Popescu - SIGUR INTELEGE CE ESTE IN SUFLETUL UNUI PROPRIETAR

I <3 Bucuresti: Delta din Bucuresti, cu vulpi, dihori, vidre si 90 de specii de pasari
nu conteza
#3 -

alegeri, minciuni, alegeri,minciuni, alegeri minciuni...nedreptati, nedreptati, nedreptati...

Nu sunteti in stare sa faceti nimic pentru Delta-Delta dar pentru o zona care este in litigiu si care este concesionata pe 49 de ani!!!
Din tot reportajul , scris si transmis de Digi 24 nu am retinut decat ca specialisul in insecte Irinel Popescu entomolog , si-a dat lucrarea de doctorat si a descoperit ca s-au dezvoltat diverse insecte (tantari, viermi, capuse, de la gunoiele aruncate, de la caini morti, deseuri, specii noi de muste. Probabi toate descoperirile sunt din cacatii lasati de cei care nu au gasit un WC public …) din lacul vacaresti Mai bine scrieti sau difuzati un reportaj cu MARELE DOCTOR DE SUFLETE Irinel Popescu – SIGUR INTELEGE CE ESTE IN SUFLETUL UNUI PROPRIETAR
Pana acum era groapa de gunoi a Bucurestiului care polua intregul ecosistem din zona, si acum dupa 4 ani ca tot vin alegerile a devinit “delta” Din orice wc cu gaura lasat de izbeliste sau umplut se vor descoperi specii noi de viermi din 4 in 4 ani.

I <3 Bucuresti: Delta din Bucuresti, cu vulpi, dihori, vidre si 90 de specii de pasari
xyz
#4 -

SAU LASA...

NU SE VA FACE NIMIC SAU NIMIC BUN FIN'CA TRAIM IN RROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPU'...

I <3 Bucuresti: Delta din Bucuresti, cu vulpi, dihori, vidre si 90 de specii de pasari
pau
#5 -

...

potecile care se vad cred ca sunt facute de cainii-enoti!

I <3 Bucuresti: Delta din Bucuresti, cu vulpi, dihori, vidre si 90 de specii de pasari
Adeiiaa
#6 -

Comentariu nou

Heii` ! Stau prin apropiere dar nu am mai mers de mult pe "vale" ( asa ii spun eu ) . Asta deja s-a facut sau cum ? :x Ca nu vreau sa merg degeaba pana acolo :))
Astept raspuns. Mersi

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera