Hanul Dacilor Tatarani, un loc ca din poveste

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Am avut o surpriza extrem de placuta sa gasim in satul Tatarani, care se gaseste la 3 km inainte de intrarea in Ploiesti dinspre DN1 (venind din Bucuresti), pe partea stanga, un loc de poveste. Un loc cu o suprafata generoasa - cel putin 2000 de metri patrati - acoperiti cu multa verdeata, flori, copaci, mese si bancute din lemn lacuit acoperite cu blanite de miel, toate ingrijite si curatate zilnic incat sa arate luna. Da, nu am gasit un astfel de local nici macar in marele Bucuresti si nici intr-unul din orasele de frunte ale tarii. L-am gasit intr-un sat in care traiesc numai 2500 oameni. Si este intr-adevar un loc strasnic.

Hanul Dacilor Tatarani Hanul Dacilor Tatarani

De cum am intrat in parcarea generoasa si am vazut casa lunga decorata cu busteni de lemn si caramida am fost impresionati. Lasand in spate roata mare de moara am ales sa mancam pe terasa care gazduieste peste 50 de mese, ascunse una de alta de copacii si plantele care cresc peste tot. Exista practic separeuri realizate natural cu ajutorul brazilor si florilor.

In curtea restaurantului exista si un cerdac in care se gaseste o masa de aproximativ 20 de persoane, folosit pentru organizarea aniversarilor sau botezurilor mai restranse.

De asemenea, in centrul curtii se afla un bar mare, unde cei care nu doresc sa manance pot bea diverse bauturi racoritoare sau alcoolice in timp ce admira decoratiunile existente peste tot - un car tras de magarusi din ceramica extrem de bine realizati, caprioare dar si tortele care se aprind seara aici.

Hanul Dacilor Tatarani Hanul Dacilor Tatarani

In plus, exista un loc care seamana cu o vatra a satului - sau cel putin asa mi-am imaginat eu - in mijlocul caruia se gaseste un protap, pe margini aflandu-se mesele din lemn si bancile pentru cei care doresc sa manance acolo.

Conform informatiilor preluate de pe site-ul lor, restaurantul principal are si mansarda, avand o capacitate de 120 locuri iar terasa poate gazdui un numar de 150 de persoane. In unele seri au si program artistic cu repertoriu din muzica romaneasca.

Totul este foarte curat, iar gazda care ne-a preluat ne-a spus ca in fiecare dimineata au program special de curatare a tuturor obiectelor din lemn.

Mancarea, caci pana la urma este cel mai important aspect intr-un asemenea loc a fost delicioasa. Si am mancat in doua zile diferite tipuri de mancare si toate au fost fara cusur, desi rar revenim intr-un loc in care deja am fost cand oferta de restaurante este atat de variata.

Hanul Dacilor Tatarani Hanul Dacilor Tatarani

Am comandat in prima zi ciorba de peste, cu legume proaspete taiate cubulete si cu o bucata destul de mare de crap, acrita cu bors, delicioasa. Nici ciorba de burta luata a doua zi nu a fost mai prejos, avand multe bucati de carne si fiind foarte gustoasa.

Ciulamaua de ciuperci cu mamaliguta la care puteti alege pulpa sau piept de pui (ideea asta chiar mi-a placut, nefiind o mare iubitoare a pieptului de pui) a fost deosebita, asezonata cu mult marar care-i dadea un gust deosebit! Si am primit, intr-o farfurie sculptata manual in lemn, o portie imensa. Si delicioasa.

Si creierul macelaresc amestecat cu bucatele de ceapa si putin patrunjel, stropit cu suc de lamaie a fost minunat.

Hanul Dacilor Tatarani Hanul Dacilor Tatarani

Iepurele la cuptor, desi avea gustul acela usor de congelat, a fost foarte bun. Pana la urma cred ca sunt foarte putine locuri in care sa gasesti iepure proaspat, asa ca nu avem nimic de reprosat. Carnea a fost bine fiarta, foarte gustoasa, iar impreuna cu sosul a facut ca totul sa fie minunat. In plus, la Hanul Dacilor servesc cartofi prajiti taiati felii, rumeniti si crocanti in exterior si fragezi in interior, foarte gustosi. Va recomandam sa-i mancati cu usturoi. Sunt deliciosi!

Preturile nu mi s-au parut exagerate, dar nici tocmai mici - o portie de cartofi prajiti se comanda pentru suma de 5 lei, ciorba de peste si ciorba de burta cu ardei si smantana sunt 10 lei, iepurele la cuptor costa 38,4 lei, ciulamaua de ciuperci cu mamaliguta costa 30 lei, o portie de 250 de grame de sarmale cu costita si mamaliguta costa 24 lei, un fresh de portocale (un pahar mare) costa 8 lei, un espresso este 12 lei iar un Pepsi Light poate fi comandat pentru 7 lei.

Hanul Dacilor Tatarani Hanul Dacilor Tatarani

Noi ne-am simtit foarte bine la Hanul Dacilor, cu siguranta vom reveni in drumul nostru spre munte ca sa mancam si sa ne relaxam in curtea atat de ingrijita a restaurantului.

Pentru cine vrea sa-l incerce, localul se gaseste la iesirea din Ploiesti spre Bucuresti, in apropierea DN1, post control trafic, sat Tatarani la nr. 734 iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0751.039.220. Si mai multe informatii puteti citi pe site-ul lor - www.hanuldacilortatarani.ro.



1 comentariu

Hanul Dacilor Tatarani, un loc ca din poveste
valentina
#1 -

Comentariu nou

Intr-adevar acest restaurant a castigat mult prin seriozitatea serviciilor pe care le ofera. Pentru orice sugestie venita din partea clientilor se iau masuri! Multumirea clientilor pentru ei este cea mai importanta, de aceea patronul acestui restaurant se afla acolo in fiecare seara si isi intampina oaspetii cu multa atentie si caldura, lucru care nu se intampla in multe locuri!
Cu adevarat in acest loc unic redescoperi lumea fascinanta a traditiei romanesti in cea mai pura forma a ei!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera