Gradina Zoo din Berlin si ursuletul polar Knut

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Plictisit de propria mutra in oglinda, metropotam a facut un scurt popas in Gradina Zoologica din Berlin, ca sa se vada in marime naturala si sa isi mai aduca aminte de savana. Din intamplare (sau nu, in fond, intamplatorul este o notiune discutabila si volatila), la zoo Berlin locuieste si ursuletele care ne-a umplut ziarele de titluri cat casa. Acest lucru nu este neaparat rau, pentru ca lumea ar fi cu siguranta mai frumoasa daca nu ar exista politici interne si externe agitate si tot ce ar face jurnalistii ar fi sa urmareasca viata unui ursulet polar.

Primul lucru de care metropotam a dat cu nasul, chiar la intrare, a fost programul de functionare a ursului, pre numele sau Knut. Vedeta de urs are program redus cu publicul, doar 2 ore pe zi, la pranz si seara. In restul timpului nu trebuie deranjat de luminile rampei, pentru ca este ocupat cu crescutul dintilor cu care nu va papa niciodata foci pe sub banchize.

Din fericire, era tocmai ora de aparitie a starului. In jurul tarcului, securitate, garduri, gardieni si excesiv de multa lume insirata sub forma de gramada (vreo 300, am apreciat initial), asteptandu-si cuminte randul sa faca poze ursuletului polar, aceasta minune a emisferei de nord si mai ales a Europei, unde, se stie, ursii polari sunt o raritate si trebuie tratati ca atare.

Putina agitatie, se aude o voce in microfon, Si acum, pregatiti-va, apare… Moment de incremenire, frunzele au stat din ciripit, pasarelele din fosnit, aparatele foto s-au cambrat, cei din fata s-au urcat pe o banca si metropotamul n-a mai vazut nimic, in schimb s-a desfatat cu aplauzele frenetice.

Zoo Berlin  Zoo Berlin
La intrarea in Reichstag sunt cozi mai mici, dar cum sa compari frumusete de arhitectura moderna cu un bebe de urs polar de 5 luni?

Quando Romae sum
,… fac precum turistul japonez. Asa ca hopa sus pe banca sa fac poze blestematului de urs. Dragut.

Zoo Berlin

Atractia consta in faptul ca e primul ursulet polar nascut la zoo in Berlin in ultimii 30 de ani. In plus, drama parasirii lui de catre mama a fost transformata intr-o stratagema publicitara foarte isteata, cu cadere la publicul care se topeste cand aude de tragedia bietului renegat. Knut, crescut cu biberonul de ingrijitorul Thomas Dörflein, merge dupa el acum ca un catel.

Dar cine statea la 50 de metri mai incolo, departe de publicul ingrat?

Zoo Berlin Zoo Berlin
Mama si tata urs, probabil.


Restul locatarilor gradinii sunt foarte simpatici, si par chiar usurati de linistea care ii inconjoara de cand a aparut mica stea polara.

Zoo Berlin Zoo Berlin Zoo Berlin Zoo Berlin

O prezenta frecventa este fratele mai mare al metropotamului, pe uscat, pe apa si submersat:

metropotam la dentist, metropotam la dus si dragostea e in aer chiar si cand metropotam sta cu fundul cu spatele:
Zoo Berlin Zoo Berlin Zoo Berlin

Concluzia este ca ursuletele a fost o mana cereasca pentru gradina zoo si ca a noastra, din Baneasa, ar trebui sa se roage sa aiba si ea parte de asa ceva… si sa stie cum sa exploateze evenimentul. Alte poze (facute de oamenii norocosi care roiesc in jurul lui Knut zilnic) gasiti pe site-ul gradinii zoo din Berlin. Alte poze de la zoo, facute de metropotam, gasiti in galerie.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera