Gradina Botanica, primavara

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Nu-i primavara pana nu tuna prima data, spune o vorba din bunici. La ea am mai adauga "si pana nu facem prima vizita in Gradina Botanica in floare". Cum de tunat a tunat sambata trecuta, ne ramasese doar sa mergem la Gradina ca sa declaram primavara venita oficial.

Ieri dimineata, cu un ochi pe prognoza meteo si cu altul pe cer, metropotamul si-a inhatat camera foto si cartea si a decis ca e vremea potrivita pentru niste macro-uri de floricele si pentru o dimineata pe banca, la soare.

Gradina deschide devreme (are program de vizitare intre 8 si 20), asa ca am prins primele ore ale diminetii in relativa liniste, noi si mierlele. Am evitat zona lalelelor de pe dreapta, ca faceau prea mult scandal cu culorile lor tipatoare si am luat drumul unor papadii care ne-au dus la insula cu narcise albe, ca de obicei inchisa. Am urmat apoi o alee cu palcuri de forsythia, unul dintre cei mai comuni arbusti din parcuri, in fata caruia deja asteptau doua grupuri "la poza", sa termine cei din fata lor, care nu se mai dadeau dusi de langa bulgarele de flori galbene.

Flori in Gradina Botanica Flori in Gradina Botanica Flori in Gradina Botanica Flori in Gradina Botanica

"Sa vezi ce o fi la ciresul japonez", si-a zis metropotamul. Intr-adevar, in fata serelor, ciresul cel roz, cu flori batute, atarnand in ciorchini grei, era diva diminetii. Atragea plimbaretii ca pe albine, ii ametea, ii vrajea, statea la poza cu toti membrii familiei, apoi, ca o starleta capricioasa, se intorcea spre urmatorul grup de admiratori.

Flori in Gradina Botanica Flori in Gradina Botanica Flori in Gradina Botanica Flori in Gradina Botanica

Am mai adulmecat cateva ramurele de copaci fructiferi in floare, patrunsi de moment precum taurasul Ferdinand, am luat in brate cat am putut din platanul imens din spatele serelor si apoi ne-am asezat pe o banca, sa ne uitam la rate si sa ne bucuram de flori in liniste.

Cuvantul cheie fiind liniste.

Ca la vizita de anul trecut, in apropierea pranzului Gradina s-a populat brusc cu o turma de animale urbane foarte galagioase, cu biciclete, trotinete, triciclete, toate dotate cu tot soiul de dracii sunatoare, cu mingi, cu palete de badminton, care au umplut gradina cu tiuitul copiilor prescolari si cu racnetele parintilor ingrijorati: "sa nu cazi in apa!", "nu rupe floarea!", "lasa rata!".

Flori in Gradina Botanica Flori in Gradina Botanica Flori in Gradina Botanica Flori in Gradina Botanica Flori in Gradina Botanica

Dupa umila noastra parere activitatile sportive sunt facute mai degraba pentru un parc, iar o gradina botanica e pentru plimbare si pentru admirat natura intr-o stare ceva mai zen. Din pacate pe alei nu vezi decat interdictii de a intra pe iarba, nu si placute care sa ceara respectuos pastrarea unei atmosfere contemplative in muzeul de flori.

Daca vreti sa faceti o vizita in Gradina Botanica, programul incepe la 8 dimineata si se termina la 8 seara, biletul costa 5 lei (adulti), iar taxa foto (amatori) este tot 5 lei.

Foto mai multe si mai mari in slideshow-ul de mai jos:
4 comentarii

Gradina Botanica, primavara
dana
#1 -

Comentariu nou

Multumim pt articol cCistina, in fiecare an astept sa se deschida gradina si pana acum am tot amanat sa merg din cauza vremii capricioase. Dar chiar mi-e dor de o mica oaza calma si colorata asa ca sambata imi iau frumos cartea, aparatul si prietenul si ma postez pe cea mai izolata banca.:)

Gradina Botanica, primavara
XYP
#2 -

Mda....

Gradina Botanica din Bucuresti este intr-o stare deplorabila si asta la modul frumos spus. Orice alt comentariu este de prisos. Nici o sansa, civilizatia nu mai ajunge la noi...

Gradina Botanica, primavara
XYP
#3 -

Chiari ieri...

Chiar ieri am fost acolo din nou. Aceeasi mizerie, ca intotdeauna plus o rata moarta, cu cracii in sus, in iazul cu nuferi. Misto, nu?

Gradina Botanica, primavara
Cristina
#4 -

Comentariu nou

Poate facea pluta :)

Ma mir, totusi. Chiar cand am fost eu era plin de voluntari (studenti sau poate chiar elevi) care adunau cu sarg cracute, pietricele si pareau ca sunt destul de implicati in initiativa de a face curat.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera