Globspot: Bonn

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In vestul Germaniei, despartit in doua de raul Rin, se afla orasul Bonn cu cei 300.000 si ceva de locuitori ai sai. Are un farmec ce nu poate fi descris in cuvinte, parca lumea se plimba cu un zambet pe buze. Nu e o capitala aglomerata sau un satulet rustic, ci combinatia celor doua. Infrastructura unei metropole si atmosfera lejera a unui oras mai mic.

Neaparat recomand sa-l vizitezi vara, cand e soare afara si plimbarile pe malul Rinului sunt la ordinea zilei.

Bonn

Bonn

Bonn e cunoscut mai ales ca fiind orasul natal al lui Ludwig van Beethoven. Ca atare, indiferent cat de plictisitor ti-ar parea, trebuie sa vizitezi casa natala a lui Beethoven. Este unul dintre monumentele de neratat ale orasului. In rest, daca ai chef de cumparaturi, centrul istoric (cu adevarat istoric, Bonn s-a nascut in anul 11 i.Hr) te asteapta cu o sumedenie de magazine care vara isi scot marfa direct in strada.

Ai nume de marca (precum H&M), second hand-uri bune pentru thrifting si magazine pentru chilipiruri. Si gara este si ea tot in centrul orasului ca sa nu te indepartezi prea mult. Inconjurata de magazine si fantani, in apropierea garii, se afla Catedrala Munster. La 10 minute de mers se afla unul dintre cele mai mari mall-uri din Bonn.

Bonn

Bonn

Bonn

Ce mai e de vazut prin Bonn in afara de centru? Ce trebuie stiut in primul rand este ca Bonn de fapt inglobeaza incepand cu 1969 alte doua orase, mai precis Bad Godesberg in Sud si Beuel in Sud-est. Astfel, Bonn are patru districte mari (de la Sud la Nord):
- Bad Godesberg
- Bonn
- Beuel
- Hardtberg.


Districtul Bonn reprezinta centrul orasului. Cand am stat in orasul Bonn am stat in districtul Bad Godesberg. Este considerat a fi partea cea mai "elitista a orasului, aici fiind localizate majoritatea ambasadelor si consulatelor. Trei nopti intr-un hotel de trei stele in acest cartier m-au costat 180 de euro.

In Bad Godesberg se afla cealalta mare atractie a orasului pentru mine, fortareata Godesberg.

Bonn

Bonn

In rest sunt aceleasi casute in stil romantic, boem foarte colorate ce reprezinta asa de bine arhitectura germana. Cu exceptia unor cartiere de business pe unde vezi numai turnuri de sticla si sosele (ocazional un hotel), Bonn este intr-adevar un orasel german linistit si in mod paradoxal...plin de tineri.

Asta pentru ca este un oras universitar. Nu te astepta insa ca toata lumea sa stie limba engleza, am dat de cateva cazuri care mi-au oferit indiciatii cu doar un zambet si show of hands. In Bad Godesberg cel putin este plin de magazine si restaurante arabe, iar proprietarii/angajatii lor chiar nu puteau sa ma ajute cand aveam nevoie de indicatii.

Pentru cei care vin cu avionul (350 de euro a fost biletul, luat cu Lufthansa), aeroportul Cologne/Bonn este destinatia voastra. Transferul spre oras se face cu masina 670 care ajunge in aproximativ 20 de minute la gara din centrul orasului. De aici este usor sa luati un tramvai spre oricare dintre cartierele orasului.

Galerie foto
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera