Fetele orasului: Bucurestiul alternativ

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Asa cum am invatat pana acum, Bucurestiul este un oras cu multe fete, unele (prea) evidente, altele ascunse, unele stridente, altele subtile, unele placute, altele enervante. Ca orice mare oras, Bucurestiul nu putea exista fara o latura alternativa - alternativa la toate celelalte laturi, deci subtila si ascunsa, dar nu prea, cat sa nu se piarda fiecare pe strada lui. Dar sa nu ne impiedicam in definitii. Fiecare ar putea veni cu propriul lui Bucuresti alternativ si cam asta e si ideea de alternativ, in esenta.

Dar pentru a vorbi despre un Bucuresti alternativ nu e nevoie sa cobori in nu stiu ce carciuma de cartier in care, desi nu e de renume, ne place noua sa ne strangem cu prietenii si s-o ardem low. La proportiile Bucurestiului si inteligibil de un numar rezonabil de persoane (fiindca limitele sunt fine), alternativ inseamna ce nu-si gaseste locul in mainstream, ce nu are in iPod muzica de pe MTV, ci eventual de pe MTV2, ce nu se deplaseaza pe bulevard cu BMW-ul sau cu Opelul personal, ci cu skateul sau cu bicla pe pista de biciclete etc.        

7 2 1 6
5 4

Sa ne-ntelegem, o bere alternativa nu se bea in niciun caz la Turabo Cafe, decat daca esti in pase experimentaliste si ai de gand sa apari cu tenisi vechi, blugi rosi, si sa sfidezi atmosfera generala, deci mai degraba in unul dintre urmatoarele locuri: Control, Expirat, The Other Side, OTA, Mojo, Cool Cat, Goblin, Suburbia, Fabrica, Front, Terasa MNAC, Terasa deBufet / subBufet, Terasa Propaganda sau in locuri similare. Ceea ce ne aduce aminte de Test Point, Casa TraLaLa, Web, White House - cateva dintre locatiile alternative care nu mai exista astazi.

Daca faci sport si vrei sa fii pe partea alternativa, n-o sa faci tenis de camp sau volei, ci sporturi extreme in locuri precum Skate Park-urile din Herastrau, Eroilor, IOR sau Tineretului sau in locuri care nu sunt special amenajate, ci mai degraba "squattuite" (intr-un fel) - cateva exemple ar fi Academia Militara, Tunul de la Eroilor, scarile de la TNB, parculetul Lira etc. Mai poti sa joci si ping-pong prin parcurile care au mese speciale (cu fileu adus de-acasa), dar atentie sa n-o dai in Bucurestiul de cartier.         

Uneori sporturile extreme urca din strada in club si atunci, bineinteles, nu poate fi vorba decat de un club alternativ, asa cum s-a intamplat la Skate Night din Suburbia sau la Juggling Culture Party tot in Suburbia.

Dar oamenii care o ard prin locurile alternative ale Bucurestiului trebuie sa se si imbrace alternativ, deci nu va asteptati sa-i vedeti imbracati din magazinele comerciale din mall-uri, pentru ca Bucurestiul nu duce lipsa nici de magazine de toale pentru urbani si hipsteri; cateva exemple: Rulez, Base, H2O, Boarders cu varianta si pentru fete etc.

8 9
Baddies @ Mojo Baddies @ Mojo Skinny Patrini @ Control +7ArtMeeting

Daca stiti si alte locatii alternative din Bucuresti, adaugati-le la lista noastra.

Alte fete ale orasului:
Bucurestiul vechi
Bucurestiul bisnitar
Bucurestiul business
Bucurestiul de cartier4 comentarii

Fetele orasului: Bucurestiul alternativ
Bobo
#1 -

haine

Immm la partea cu imbracatul nu cred ca e reprezentativ genul skate...poate daca ai 16-18 ani cel mult pana in 20. Cat despre mall-uri in mare parte da nu se incadreaza in genul "alternativ" dar cred ca sunt 10% din magazinele din mall care sunt ok...ma refer la Pull&Bear si uneori Zara...

Fetele orasului: Bucurestiul alternativ
mar i am
#2 -

despre tot

nu cred ca prin "alternativ" trebuie sa se inteleaga ce ati lasat voi sa se inteleaga. alternativ inseamna sa faci ceva diferit. socializarea in locurile mai sus amintite, imbracatul din magazinele respective inseamna sa te inscrii intr-un trend. un trend aparut nu mai inseamna alternativ. alternativul este o linie foarte subtire, ce vedeti mai sus inseamna skate, muzica rock si electronica. si astea sunt deja chestii stravechi.

Fetele orasului: Bucurestiul alternativ
Stefan
#3 -

cred ca e vremea sa incepeti sa scrieti cu diacritice =)

Fetele orasului: Bucurestiul alternativ
DjKlax
#4 -

Hmmm...

Deci daca te inscrii in niste tipare foarte bine stabilite esti alternativ... ?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera