Ferma Animalelor din Pantelimon

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Exista undeva in Bucuresti (sau mai corect spus in comuna Pantelimon), un fel de gradina zoo cu animale domestice, unde atat adultii cat si copiii se pot simti bine hranind animalele, mangaindu-le, cunoscandu-le indeaproape.

Cei ce au avut aceasta idee si au pus-o in practica sunt membrii a doua familii, asa cum am aflat si de pe site-ul lor, care mai detin si Ferma de lapte – o laptarie de unde oamenii cumpara de la dozatoarele aflate in incinta lapte proaspat muls si pot vedea vacile care pasc linistite la mai putin de trei metri de chioscul de unde se cumpara laptele.

Ferma Animalelor se desfasoara pe o suprafata generoasa, unde si-au gasit adapostul porci vietmanezi extrem de dragalasi, doi vitei, o magarita cu puiul sau, diverse tipuri de iepuri, ponei, capre, oi, dar si pasari – pauni, gaini, rate, gaste, etc. Locul se bucura si de un lac, pe care plutesc diferite specii de pasari, pe care vizitatorii le pot obseva in mediul lor natural.

Ferma Animalelor Ferma Animalelor

Animalele sunt foarte bine ingrijite, arata impecabil, sunt curate, hranite bine, curatate, au la dispozitie spatii suficiente unde sa se plimbe.

De asemenea, la Ferma este amenajat un spatiu de joaca pentru copii, cu nisip si tobogane, unde adultii isi pot lasa copiii sa zburde in timp ce se delecteaza la un suc, privind animalele care practic, se afla oriunde intorci capul.

Am descoperit cu bucurie ca se pot face si plimbari pe ponei pentru copii, chiar daca in zilele aglomerate poti sta si o ora la coada (se iau numere de ordine si se actualizeaza in permanenta numarul la care s-a ajuns, deci practic nu stai sa astepti la nicio coada, poti vizita in acest timp Ferma). Bine organizati si din acest punct de vedere. Plimbarile pe ponei se fac doar alaturi de instructorul care se plimba pe langa copil, acesta fiind deci in deplina siguranta. La fiecare plimbare se folosesc cate doi ponei si se fac cate doua ture pentru fiecare copil – aproximativ 5 minute.

Ferma Animalelor Ferma Animalelor

Fiindca s-au gandit la toate, exista posibilitatea inchirierii Fermei pentru sarabatorirea zilei de nastere a copiilor, existand in aceasta privinta amenajat un chiosc imens care adaposteste mese si scaune unde cei mici si cei mari pot lua masa. De asemenea, exista si un magazinas de unde se pot cumpara racoritoare si snacks-uri, iar la intrare parintii pot cumpara pentru copii jucarii tematice cu animale.

Ferma Animalelor Ferma Animalelor

Langa toate tarcurile pentru animale exista locuri special amenajate, cu hrana pentru acestea, asa ca cei mici si cei mari pot hrani cu propriile maini animalele care accepta acest lucru. Caii, magarusii si iepurii sunt foarte blanzi, porcusorii vietmanezi insa sunt destul de speriosi, poate in scurt timp se vor obisnui cu strainii.

Preturile sunt mici, intrarea pentru copiii peste 2 ani si pentru adulti costa 5 lei, plimbarea pe ponei - pentru copiii pana in 30 kg - costa 15 lei pentru 10 minute. Copiii sub 2 ani intra gratis.

Programul de vizitare este (pana la data de 30 aprilie) de la 10 la 18, iar plimbarea pe ponei se face de luni pana vineri intre 15.30-18, iar sambata si duminca intre 10.30-13 si 15.30-18.

Site-ul lor este www.fermaanimalelor.ro. Adresa este str. Sfantul Gheorghe, comuna Pantelimon, Judetul Ilfov (4,5 km de la Cora pe DN3, harta aici). Pot fi contactati la nr. de telefon 0735.30.91.75 si 0729.11.29.45.
3 comentarii

Ferma Animalelor din Pantelimon
elena
#1 -

Comentariu nou

foarte fain locul, sper sa ajung sa il vizitez.
o rugaminte ar fi sa folosesti acelasi font care este si in restul de articole, e putin ciudat cand le citesc pe ale tale.

Ferma Animalelor din Pantelimon
zamora speranta
#2 -

Comentariu nou

Ciudat. Folosesc Times New Roman, adica cel clasic. Multumesc pentru atentionare. O sa incerc sa rectific pe viitor acest aspect.

Ferma Animalelor din Pantelimon
Violeta
#3 -

In legătură cu ferma

Am fost cu cel mic si cu soțul ne-am distrat a fost super sper sa revin curand

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera