Dristor - cum ajungem si ce gasim acolo?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In Dristor gasim de toate, mai putin totul. :) Prin centrul Dristorului trece bulevardul Camil Ressu care pe latura sa dreapta adaposteste zeci de magazine, pravalii, buticuri si un supermarket La Fourmi. Locuitorii cartierului pot gasi pe aceasta artera tot ce au nevoie, de la piese auto, pana la noi garderobe de haine.

2

3

Pentru fructe/legume proaspete, familiile din Dristor au la dispozitia lor piata Ramnicu Sarat, asezata la intersectia dintre bulevardele Camil Ressu si Liviu Rebreanu. Ce este interesant la aceasta piata este ca si-a schimbat de cateva ori pozitia. De ani de zile s-a aflat pe latura dreapta a bulevardului Liviu Rebreanu, dupa care s-a amenajat o noua piata pe partea stanga unde s-au mutat toti vanzatorii cu tarabele lor. In urma cu patru ani s-a construit o hala pe latura dreapta unde s-au mutat jumatate din vanzatori, cei care-si permiteau chiriile. In momentul de fata, piata functioneaza pe ambele parti ale bulevardului.

Pentru locuitorii cu gusturi scumpe exista Bucuresti Mall pe Calea Dudesti, si Titan Mall. Bucuresti Mall este primul mall oficial construit in Capitala in 1999. Am mai vorbit o data despre el, iar acum se afla intr-o etapa de extindere, probabil pentru a tine pasul cu fratii sai mai mari.

Oriunde ai fi in Bucuresti, poti sa ajungi in Dristor cu Metroul. Statia Dristor a facut parte din al doilea tronson al Magistralei I, dat in folosinta in anul 1981.

4

In materie de transport de suprafata, prin Dristor trec mai multe linii de tramvaie si cateva linii de trolebuz. Dinspre Titan si Matei Ambrozie vin tramvaiele nr. 23, 50, 27 si 19. Dinspre Obor si cu directia Berceni, merg tramvaiele 34 si 17. Troleibuzele opresc la Baba Novac si pentru cei care nu vor sa ia metroul, ofera o alternativa de a ajunge in centru.

Nr. tramvai

Traseu

15

Cimit. Serban Voda, Sos. Oltenitei, Cal. Vacaresti, M. Bravu, Camil Ressu, Th. Pallady, Complex Ratb Titan

23

Str. Zetarilor, Str. Anghel Alexandru, Sos. Giurgiului, Serban Voda,Nerva Traian, O. Goga, Cal.Dudesti, Camil Ressu, L. Rebreanu, Faur S.A Poarta 4. 

50

Str. Zetarilor, Str. Anghel Alexandru, Sos. Giurgiului, Serban Voda,Nerva Traian, O. Goga, Cal.Dudesti, Camil Ressu, L. Rebreanu, Faur S.A Poarta 4. 

19

Complex Ratb Titan, Th.Pallady, 1 Dec.1918,Rebreanu, C. Ressu, Mihai Bravu, Cal. Vitan, O. Goga, Nerva Traian, Serban Voda, Sura Mare

27

Ratb Titan, Th.Pallady, Camil Ressu, M. Bravu, Cal. Vacaresti, Sos. Oltenitei, Cimit. Serban Voda. Nr. tramvai

Traseu

17

Sura Mare, Sos. Oltenitei, Cal. Vacaresti, Sos. Mihai Bravu, Lizeanu, Maica Domnului, Bd. Lacul Tei, Lacul Tei

34

Depou Victoria, Stefan cel Mare ,Sos. Mihai Bravu, Calea Vacaresti, Sos. Oltenitei, RomprimNr. troleibuz

Traseu

70

Bd. Basarabia, L. Patrascanu, Baba Novac, Bd. Carol I, Universitate, Bd. Elisabeta, Calea Plevnei, Vasile Parvan

79

Bd.Basarabia, Baba Novac, Popa Nan, Pache Protopopescu, Str. Iancu Cavaler de Flondor, Str. Traian, Bd. Dacia, Bd. Lascar Catargiu, Str. Gheorghe Manu, Str. Occidentului Str. Polizu, Calea Grivitei, Bd. Gheorghe Duca, Gara de Nord

 

Daca treci cu masina prin Dristor si-ti dai seama ca rezervorul este cam gol, poti sa te opresti la benzinaria Moll, de pe Ramnicul Valcea, indiferent de ora sau dispozitie. Este deschisa non-stop. De fapt, atat magazinul La Fourmi, cat si alte cateva chioscuri de pe Ramnicul Valcea sunt deschise non-stop. Iti impartasim aceasta informatie in caz ca te gasesti la trei dimineata in Dristor si ai o pofta nebuna de fasole la conserva. :)

1

Dristor a fost unul dintre primele cartiere semi-periferice care s-a ales cu un restaurant McDonald's. Anul acesta, restaurantul implineste 10 ani de existenta, fiind al patrulea restaurant, respectiv al doilea drive thru deschis in Bucuresti. Pentru cei care au vazut Supersize me si li s-a taiat pofta de McDonald's, in Dristor exista cateva pizzerii (Pizza Club no 16 si Taverna lui Romica) si bineinteles, faimoasele shawormerii, despre care vom vorbi cu alta ocazie mai detaliat.

Club no 16 este pozitionata in apropierea statiei de metrou Dristor si se mandreste ca ar fi fost vizitata de Mircea Radu si alte vedete. Iar daca prea multa mancare italiana strica, puteti incerca bucataria chinezeasca, Qian Bao.

In caz ca ai nevoie sa gasesti rapid o posta, poti sa incerci la Oficiul Postal nr 77, care este localizat in Piata Baba Novac, in dreapta Soselei Mihai Bravu. Un alt oficiu postal, ascuns intre blocuri, este 80, in apropierea magazinului Prosper. Cea mai apropiata sectie de politie este Sectia 11, pe Calea Vitan.
1 comentariu

Dristor - cum ajungem si ce gasim acolo?
marius
#1 -

Si...

Si in Dristor ai tote mijloacele de transport in comun la indemana si este amplasat in apropiere de centrul Capitalei si poti ajunge cu usurinta catre cartierele periferice ale Bucurestiului!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera