De la lume adunate, inapoi...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Deschidem astazi rubrica "Vorbe despre Bucuresti", unde vom aduna articole interesante, pareri si atitudini despre capitala noastra de zi cu zi. Daca gasiti in vreun ziar unarticol care merita citit sau posturi inedite prin subiect sau abordare, dati-ne un semn si le vom posta si noi aici sa le vada toata lumea.


"Bucurestiul e o bucata de pamint unde zi de zi un maestru invizibil pune in scena piese tragicomice in fata unui auditoriu ai carui membri, rind pe rind, ca intr-o loterie ieftina, isi pierd si isi cistiga rolul de actor sau pe cel de spectator.

Nimic nu-i poate egala Bucurestiului miscarea, tupeul si indrazneala printre strazile inguste si bulevardele nu indeajuns de largi. Viata se scurge aici cu o suplete de balerina si in acelasi timp greoaie, stinghera, asemeni unei batrine dezamagite ca nu mai dibuie gaura acului, desi de doi ani nu reuseste sa manince singura." 

(articolul integral)

Andrei Ciurcanu - "Bucuresti, imagini din rucsac", Dilema veche


"Insula din Lacul Morii este un fel de Gradina Secreta pentru cei mai multi Bucuresteni. Totusi locuitorii zonei Crangasi se bucura la maxim de existenta ei si mai ales a drumului pe faleza care duce pana acolo - un loc ideal pentru plimbari pe jos sau cu bicicleta sau pentru jogging. Multi oameni se ocupa si de pescuit sau fac baie. Scaldatul acolo nu stiu daca este cel mai indicat lucru daca te uiti la mizeria din lac, daca vrei sa crezi povestile despre cimitirul straulesti care a fost ingropat odata cu amenajarea lacului sau pur si simplu daca te uiti la cate cruci sunt plantate pe marginea lacului. Insula in sine nu este chiar o insula fiind legata de mal printr-un pod."

(articol integral)

Vlad Nanca - "Insula din Lacul Morii" - Bukresh Blog


"Dragos Bucurenci: Uratenia Bucurestiului a devenit un loc comun. E de bon ton sa spui ca locuiesti intr-un oras urat…

Vlad Bina: Traseele mele prin Bucuresti urmaresc o linie rosie destul de selectiva – asa ca orasul nu mi s-a parut niciodata urat. Sper ca faza de automutilare prin care trece acum sa se vindece cu tratamentul psiho-politic adecvat."

( articol integral)

Dragos Bucurenci - "Bucuresti, Paris XIX si Boston XXI" - interviu cu Vlad Bina in Omagiu
1 comentariu

De la lume adunate, inapoi...
Marius
#1 -

Articol interesant despre Bucuresti
Yahoo News publica un articol interesant despre Bucuresti .

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera