De ce mergem pe strada Jean Louis Calderon?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Dintre toate strazile pe care ne-am plimbat noi prin articole dedicate, Calderon este pana acum cea mai plina de viata, concentrata in 10 minute de strada. Restaurante si cafenele pe alese, teatru, terase, parc, magazine. Ar merita facuta pietonala, mai ales ca jumatate din timp mergi oricum prin mijlocul drumului (nu exista trotuare, imaginea lor a fost reinventata cu titlul de parcari).

calderon
ghiveci si cosmopolitism clasic romanesc

Dupa cum spuneam, frecventa restaurantelor este fantastica: incepem cu restaurantul Rodon (hotelul El Greco), facem o oprire scurta la terasa Tequila (cu specific romanesc), luam o gustare la Sterling, mancam peste la discretie la Mesogios, de curiozitate intram la Mica Elvetie, ca prea nu arata a ce scrie pe firma, mancam pe saturate secuieste la restaurantul Szekely Vendeglo unde am mai fost, apoi luam desertul la cofetaria Agapitos (pentru care de fapt ne intoarcem la capatul dinspre Rosetti).

calderon
o magnolie roz proaspat inflorita in gradina ambasadei Ungariei

Dupa prajiturica, poate ne oprim la Romfilatelia sa revizuim colectia de timbre (chiar, mai are cineva clasor?) si daca nu ne plac, profitam de Posta si scapam de ele pe o carte postala "Buna, mama, buna, tata, eu ma plimb prin Bucuresti, ceea ce va doresc si dvs.". Posta ar trebui retinuta, este una din putinele din centru.

calderon

O cafea? Sa mergem la Newton Bar sau la 80's? Pana va hotarati, sa intram intr-unul din cele 2-3 magazine de decoratiuni interioare (dintre care noi am vizitat unul toamna trecuta - DE La Strada Deco).

Daca nu vreti cafea, ne plimbam prin parc. Gradina Icoanei, unde am fost marti sa facem poze. Nu prea ai ce sa vezi acolo, mai bine revenim la cafeaua aia, vizavi de coltul Scolii Centrale este chiar in parc o terasa-cafenea, Garden cafe, care si-a scos si scaunele de lemn afara, la soare. Si daca mai stam putin, se face ora de spectacol si intram la teatru la Bulandra, azi ... azi nu joaca nimic, dar luam bilete pentru maine la Crima si pedeapsa.

calderonNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera