Cum se vede Bucurestiul de sus - fotografii de pe Sky Tower, cea mai inalta cladire din Romania

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Sky Tower este cea mai inalta cladire din Romania, se afla in Bucuresti, aproape de statia de metrou Aurel Vlaicu, si masoara 137 de metri.

Pentru construire au fost necesari 50.000 de metri cubi de beton, care reprezinta cantitatea folosita pentru construirea a 400 de case medii. Au mai fost utilizate 8.300 de tone de otel, iar, daca ar fi puse cap la cap, barele de metal s-ar intinde pe o lungime de 4.453 de kilometri, adica cat intreaga lungime a granitelor Romaniei, plus inca 1300 de km de bare.

sky1

Pentru interior au fost folositi 2.000 de kilometri de cabluri, 12.000 de corpuri de iluminat si peste 10.000 de elemente de siguranta. De asemenea, cladirea a fost dotata cu zece lifturi pentru persoane si doua ascensoare utilitare. Geamurilor folosite pentru tapetarea exteriorului ocupa o suprafata de 17.250 de metri patrati, iar Sky Tower va fi singura cladire din Romania cu lumina naturala in toate spatiile pentru birouri.

Cladirea este detinuta de compania Raiffeisen Property International si are 37 de etaje.

sky2

Noi ne-am dorit foarte tare sa vedem Bucurestiul de pe acoperisul acesteia si sa impartasim imaginile cu voi, motiv pentru care, cu acordul proprietarilor companiei am realizat acest articol.

Ne-a luat doar 20 de secunde sa ajungem la etajul 37 si chiar daca am iesit din lift putin ametiti si cu urechile infundate, cand am pasit pe terasa nimic nu a mai contact. Privelistea este cu adevarat superba si ne-a placut foarte tare, astfel incat am fi petrecut o zi intreaga acolo si suntem siguri ca nu ne-am fi plictisit.

Din pacate, accesul nu va fi posibil pe terasa, insa anul viitor se va construi un restaurant la etajul 36 si suntem convinsi ca se va vedea la fel de minunat. Va lasam si pe voi sa va bucurati de panorama si sa ne spuneti cum vi se pare :)

* Fotografiile au fost realizate de Serban Sorin

sky3

Vezi mai multe fotografii aici
2 comentarii

Cum se vede Bucurestiul de sus - fotografii de pe Sky Tower, cea mai inalta cladire din Romania
Cris
#1 -

Comentariu nou

Multumim pentru articol; foarte interesant. Si fotografiile, bineinteles, sunt foarte reusite.

Cum se vede Bucurestiul de sus - fotografii de pe Sky Tower, cea mai inalta cladire din Romania
Anca
#2 -

Se poate vizita sau nu?

Care e procedura sa ajungem si noi acolo pentru o mica vizita?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera