Cum ar schimba Metropotam pistele de biciclete din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ce frumos e Bucurestiul in week-end, cand traficul e mai lejer, nu se mai aud claxoane si parca lipsa masinilor pe carosabil face sa fie si un pic mai racoare, dar e frumos mai ales in parcuri unde putem sa ne plimbam cu bicicleta. Si daca vrem sa ajungem cu bicicleta pana in parc sau pur si simplu sa iesim la plimbare, in weekend este momentul in care putem sa parasim pistele de biciclisti si sa circulam pe sosea.


De ce sa parasim pistele de biciclisti? Pentru ca oricum nu avem. Cum ar schimba Metropotam aceste piste?Cum arata pistele de bicictele din Bucuresti - filmuletul de mai jos a fost facut de optar.ro, citeste povestea aici.In primul rand am muta pistele de biciclisti de pe trotuar pe strada. Ar trebui facute niste piste cu latimea de 1 metru - 1 metru si jumatate pe banda I a fiecarei strazi, putin ridicate pentru a se intelege ca zona respectiva nu este pentru circulatia masinilor.

Si ca sa ne asiguram ca nu parcheaza nimeni pe ele credem ca ar fi buni si niste stalpi printre care sa poti sa intri cu bicicleta dar printre care sa nu poti sa intri cu masina.

Momentan, asa-zisele piste de biciclisti sunt pe trotuare, care sunt neincapatoare si pentru pietoni, asa ca ne lovim frecvent de masini parcate, sau oameni care se plimba fara nici o grija. Avem aici un exemplu de ce se poate intampla daca masinile sunt parcate pe piste. Adevarul e ca la cum sunt marcate pistele in acest moment, ar fi destul de greu sa iti dai seama ca mergi pe pista ciclistilor.

parcare parcare 2

Ar trebui sa fie un drum fara gropi. Momentan, daca mergem pe bicicleta pe pistele "special" amenajate putem spune ca am fost la o sesiune de vibromasaj. Iar daca stam sa ne gandim la lucrarile care au loc pe strazi, ne luam cu mainile de cap. Pe bulevardul Iuliu Maniu au sapat la un moment dat niste santuri care au facut pistele impracticabile pentru aproape o luna. Iar cand au astupat santurile, au ramas niste petice care te pot ajuta sa cazi daca nu esti atent. Ar trebui ca in momentul in care se fac lucrari sa se termine mai repede si sa nu ramana in urma acestora drumuri pe care sa nu le poti folosi.

Iar daca mai devreme vorbeam de niste borduri care sa delimiteze pistele de biciclisti, cele de acum trebuie neaparat schimbate. Asta pentru ca bordurile de la coborarile/urcarile pe pistele de biciclisti sunt foarte inalte, aproximativ 15 cm. Uneori bordurile de la piste sunt mai inalte decat bordurile din fata parcarilor. Si daca stam sa ne gandim ca nu toata lumea are biciclete de teren, iar in unele locuri nici chiar cei care au astfel de biciclete nu pot urca/cobori, bordurile trebuie neaparat schimbate (sau pilite, poate costa mai putin :).

Nu in ultimul rand ar trebui sa facem cumva sa nu mai intre nici cainii pe piste pentru ca e periculos atat pentru ciclisti cat si pentru animale. Poate prin niste semnale sonore care sa nu le faca nici rau dar care sa-i alunge din preajma pistelor.

Iar pe oameni speram sa-i putem tine la distanta cu niste semne/marcaje rutiere. Si sa nu uitam cel mai important aspect - am schimba pistele de biciclisti si le-am pune in tot orasul, nu doar in anumite zone.

bike bike2
                                                                                     Sursa foto: Kite Bike

Poate ca-i doar un vis frumos, dar daca in alte parti oamenii au reusit sa faca schimbari de acest fel, nu vedem de ce nu am putea si noi. Ca plan de viitor, ne-am hotarat sa scriem cate o cerere saptamanala de schimbare a pistelor pe care sa o trimitem la primarie.

Voi cum ati schimba pistele de biciclete?1 comentariu

Cum ar schimba Metropotam pistele de biciclete din Bucuresti
andreea
#1 -

bravo pentru initiativa!

si pentru mine e infernal mersul zilnic la serviciu cu bicicltea, ce n-as da pentru pistele din olanda!! ador sa merg cu bicicleta si e pacat ca nimeni nu face nimic ca sa ajute biciclistii.. va felicit pentru initiativa de a scrie cererea sapatamana de schimbare a pistelor!! e super buna ideea cu pistele amplasate pe strada, si neaparat cu piloni pentru a nu permite masinilor sa stationeze! poate asa ar merge mai multa lume cu bicicleta si mai putini cu masina, ar fi un oras mai aerisit :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera