Cum ar schimba Metropotam Oraselul Copiilor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Utopia unui parc de distractii in Bucuresti este combatuta des cu argumentul: cum, dar avem un parc de distractii in Bucuresti, Oraselul Copiilor. Sa fim serisoi, strugurii nu sunt acri iar cu un roller-coaster nu se face parc de distractii. Pana sa se apuce Metropotamul sa construiasca de la zero si sa dea viata tuturor ideilor sale, putem sa ne rezumam la planuri de vizionar in care, prin cuvinte si idei, facem un oras perfect.

In episodul de astazi mergem la statia de metrou Constantin Brancoveanu, facem stanga, il salutam pe Ronald McDonald si ne trezim cu ale noastre copite pe pamant strain, cu iarba crescuta peste sinele trenuletului si cu invadatori comerciali. Ok, trecem peste si mergem mai departe. Sentimentul de jungla nu dispare, din tufisuri sau cabine colorate se zaresc diverse persoane care nu te scapa din ochi. 


Oraselul Copiilor @ Tineretului Oraselul Copiilor @ Tineretului

Am vrea sa spunem ca ne-am distrat in Oraselul (Parasit al) Copiilor, dar ne-am simtit prada unui kitsch si a unor persoane reprezentative acestui curent; plus ca, Mowgli n-a aparut de nicaieri sa faca jungla mai prietenoasa. 

Disputa in procesul de transformare al Oraselului Copiilor este urmatoarea: sa-l lasam sa fie un spatiu strict destinat copiilor sau facem din el un loc si pentru copiii mai mari? Metropotamul, copilul matur si intelept normal ca a optat pentru cea de-a doua varianta. In incercarea de nu (re)face un balci din acest parc, vom incerca sa-l sectionam pe categorii de varsta, asa cum e si la Disneyland (pentru micii urlatori pe baterii- zona roz, Fantasy).

Probleme si rezolvari


Intrarea; unde am ajuns, in limb si trebuie sa astept invierea mortilor?!

Ca sa intelegi, la intrarea in Oraselul Copiilor nu e nimic care sa te anunte ca ai ajuns aici si nici un semn de bun-venit. Intri direct pe un asfalt gaurit sub privirile scrutatoare ale vanzatorilor de jucarii si multe alte lucruri stralucitoare.

Metropotam vrea sa fie intampinat, nu cu surle si trambite, dar macar cu o pancarta desenata frumos unde sa scrie numele parcului. Cred ca e una dintre cele mai banale cerinte si chiar nu cred ca e greu de realizat, uite, va scriem noi pe litere ce trebuie sa puneti pe placuta: O-R-A-S-E-L-U-L C-O-P-I-I-L-O-R. Problem solved

Oraselul Copiilor @ Tineretului Oraselul Copiilor @ Tineretului

Oamenii; atacul omenirii la adresa umanitatii.

In parc vii sa te relaxezi si sa te distrezi, nu sa dai peste priviri incruntate, guri scuipatoare de seminte si verbalizari de obscenitati. Hai sa incercam sa schimbam personalul ca sa ne putem simti mai in largul nostru. E spre binele tuturor, doar nu vrea nimeni sa-si lase odrasla printre fiinte neprimitoare si vulgare.

Daca nu-i schimbam, macar sa le facem un training de educare si formare in relatii cu clientii si sa le acoperim mutrele acre cu niste costume inspirate din desene clasice: personaje Disney, super-eroi, Looney Tunes sau ce mai e la moda acum printre copii.

Marea schisma, copiii la copii, adultii la adulti.

Aparatele imitatoare sac de box sau cele de skandenberg sunt exact langa elefanteii colorati pentru copii. Nu e logic ca cei mici vor auzi toate frustrarile baietilor care nu pot infrange un adversar mecnaic?! Nu e normal. Sa le separam: sa avem zona cu jocuri electronice (cele mentionate plus cele cu impuscaturi), zona thrill-urilor (imediat ajungem si la ele), zona castelelor gonflabile, zona barcutelor si zona cu invartitoare pentru copii. 

Oraselul Copiilor @ Tineretului Oraselul Copiilor @ Tineretului

Adrenalina, unde e adrenalina?

Adrenalina in parcurile de distractie se extrage din plimbari in montagne-russe sau din alte inventii care te invart, te sucesc, te lasa suspendat in aer si alte asemenea. Nu trebuie sa-ti tragi seva unei senzatii tari din plimbarile pe alei intunecate printre bastinasii din parc. Asadar, vrem thrill-uri. In Oraselul Copiilor, singurele lucruri mai hardcore sunt montagne-russe-ul (subred, deci dubla adrenalina) si o tiribomba, Energy Thrill (avea masinutele acoperite, e posibil sa nu mai mearga). 

Oraselul Copiilor @ Tineretului Oraselul Copiilor @ Tineretului

Vrem si noi un roller-coaster si alte masinarii din care sa tipam si in care sa ne bubuie inima si creierul. Candva aveam Tagada si Top Gun in Oraselul Copiilor si am avut si Ciocane in Parcul Unirii. Le vrem inapoi si mai vrem trenulete, rachete, nave spatiale, carusele si alte lucruri care sa ne invarta si sa ne ameteasca.

Pictor, se cauta alt peisaj

Raman nuantele vii si paleta multicolora; stergem manelele din peisaj, gropile, gunoaiele, mai coloram niste cosuri de gunoi, desenam niste banci, punem niste felinare si parca, parca, ne apropiem de un tablou de parc demn de expozitie. 

Oraselul Copiilor 2010 Oraselul Copiilor 2010

3 la 10 mii...

Nu se cauta expulzarea micilor comercianti din parc, dar Metropotamul ii vede in cabine colorate, cu standuri si rafturi pe care sa-si aseze produsele si sa fie putina ordine in talcioc. Desigur, va fi o zona de unde se vor putea cumpara baloane, mingi si alte jucarele, un fel de targ de parc unde sa nu mai domine haosul, dezordinea si murdaria vizuala.

Busola nu avem, luati o harta

Dupa toate schimbarile, sa punem si o harta cu oraselul desenat si marcat corespunzator sa stim si noi cat ne ia sa ajungem de la A la B. Nu punem harta doar la intrare, trebuie sa fie una in fiecare punct fierbinte din orasel sa stii unde esti si care e cel apropiat loc distractiv de langa tine. 

Oraselul Copiilor 2010 Oraselul Copiilor 2010

Primi sugestii si reclamatii, Oraselul Copiilor sigur mai are multe secrete murdare pe care poate nu le-am scos la iveala, asa ca da-ne o mana de ajutor. De asemenea, daca ai un loc in Bucuresti pe care vrei sa-l schimbi, daca ai si tu o fixatie cu un loc cu potential din oras, dar care nu este exploatat, da-ne un semn si mergem in vizita, asa ca inginerii pe santier.
2 comentarii

Cum ar schimba Metropotam Oraselul Copiilor
consi
#1 -

oraselul copiilor-oare??

perfect de acord cu acest articol, am fost cu copilul de 2 ani in acest parc si cu siguranta nu voi mai merge cu el acolo...poate doar cand se va schimba, in bine, ceva pe aici. Pacat ca exista spatiu destinat doar cu numele copiilor. Nu ma asteptam sa fie Disneyland, dar nici mizeria, vechiturile si prostul gust pe care l-am inntalnit aici. Domnule Piedone, ce facem??

Cum ar schimba Metropotam Oraselul Copiilor
George
#2 -

Comentariu nou

Mda, articolul, mai mult decat superficial, dar cu totii suntem de acord ca ceva trebuia facut. Nu sint insa de acord cu proiectul "Piedone", deja inceput; mi-e teama de un al doilea parc gen "lumea copiilor", cam kitschos, sa recunoastem.
Pentru Oraselul Copiilor, ar fi trebuit luat de mana un investitor de afara, concesionat terenul sau agreat o forma de asociere cu Primaria si lasat investitorul respectiv sa implementeze un proiect reusit, din portofoliu.
Chiar si in acest caz, tot as avea ceva emotii privind reusita, datorita puterii de cumparare a romanului, respectiv a bugetului alocat distractiei.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera