Cum ar schimba Metropotam Complexul Leu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Complexul Leu, barlog al studentiei pentru electronisti si nu numai, este un loc plin de nostalgie pentru multi care au calcat pe aici. Chiar si asa, acest campus nu este numai un furnizor de amintiri placute si de retrospective cu iz studentesc. Complexul Leu este periculos, intunecat, neprietenos si vrem sa-l schimbam ca sa putem sa traim in continuare in utopia in care studentii inca se mai strang pe aici ca sa cante melodii deocheate la chitara.

Pe la Leu mergem des cu diverse afaceri, studii si un X si 0 clasic in banca. Pana sa ajungem in salile ponosite, trebuie sa trecem de multe obstacole.

Avem in primul rand un pericol iminent si galagios: cainii. La Leu sunt multi caini iar noaptea par sa se transforme in varcolaci in cautare de carne tanara. Acest complex nu e tocmai locul in care sa te plimbi linistit sau sa iesi odata ce vine noaptea. Haitele de caini te vor urmari, te vor latra si nu te vor lasa in pace. *revenim in curand si cu o inregistrare.

Complex Leu Complex Leu

Ar fi o idee buna sa facem ceva cu aceste pericole latratoare. Sa-i dresam sau sa-i ducem la un centru, dar in niciun caz nu trebuie lasati in voia lor sa umble in gasti si sa predea invatamintele si altor patrupezi, asasini in devenire

Intelegem ca intunericul e romantic si in acest aer eminescian pana si cei mai timizi studenti pot sa faca declaratii, dar ar fi bine ca EL sa nu o calce pe fata pe picior cand face asta. Felinarele sunt puse cu zgarcenie in doar cateva locuri. In Leu exista zone fara nicio sursa de lumina, iar daca ai noroc nu o sa-ti lumineze drumul niste ochi sticlosi de bestie.

Complex Leu Complex Leu

Noi zicem sa se faca lumina si speram sa se si intample asta. Chiar vrem sa vedem pe unde mergem, pe unde calcam, pe cine calcam si sa avem o idee despre cum e drumul la un metru in fata. Solutia e simpla: felinare, stalpi de iluminare, torte, lumanari, ce-o fi, sursa de lumina sa fie.

Unul dintre motivele pentru care vrem lumina, pe langa cel evident ca asa e normal sa fie, este ca drumurile sunt infecte, gropile pandesc la orice pas si, dupa o ploaie, exista si amenintarea baltoacelor. Asadar, o asfaltare in campus nu ar strica si ca sa fim siguri ca asta se va intampla acceptam si bordurile lui Videanu, fie. 

In complex exista un parc frumos, cu bancute pe alocuri si copaci mari care transforma orice om intr-un tree hugger pe timpul verii. Din pacate, in parc nu poti sa stai noaptea pentru ca, repetam, nu e lumina. Nu vezi unde te asezi, pe ce stai, nimic. Asadar, putina lumina ar da o noua utilitate si parcului din mijloc. 

Complex Leu Complex Leu

De faimosul Jeg nu ne atingem, e misto asa cum e acum. Nici pe buticul de la intrare nu punem bagheta magica, aici sunt cele mai simpatice si cele mai amabile vanzatoare pe care le-am intalnit si sunt maestre si in arta xeroxarii rapide.

Din ciclul ne pricepem la visat, pune-ti o dorinta...

In Leu exista destule zone verzi pustii pe care le-am putea amenaja pentru studenti, sa stea si ei la un picnic sau sa citeasca o carte cu burta pe iarba. Pentru asta trebuie sa facem putin spatiu, sa punem eventual niste gazon si sa curatam zona. Am putea sa improvizam niste scaune, bancute sau chiar niste balansoare pentru clipe de relaxare inainte de cursuri. 

Cele doua cantine din complex ar avea si ele nevoie de niste renovari ca sa arate mai prietenos si sa alunge reticenta legata de mancarea de pe aici (desi acum vreo 3 ani la cantina din spate gaseai niste eclere delicioase si erau 1 leu). 

Complex Leu Complex Leu

Pentru ca acest complex este un spatiu al studentilor, de ce sa nu facem aici diverse targuri sau expozitii si chiar petreceri. Nu ar strica un garage sale la care studentii sa-si scoata la vanzare diverse nimicuri sau o biblioteca in aer liber la care sa se gaseasca manuale si carti utile la preturi mai mici. 

Momentan nu ne atingem de cladiri, pentru asta exista o discutie separata si deja avem niste ganduri necurate cu terasa- sera din facultatea gigantica. Limitandu-ne la campus, ne dorim lumina, drumuri mai bune, zone verzi prietenoase si mai putine bestiiAcum pe bune, ignorand atasamentul pentru acest loc, nu crezi ca ar fi momentul pentru niste schimbari si modificari la Leu? Spune-ne si tu ce-ai vrea sa vezi in campus si ce ai vrea sa dispara.
2 comentarii

Cum ar schimba Metropotam Complexul Leu
Infractorul
#1 -

Zaharia baga banii in buzunarul lui si al Abramburicai, nu in asfaltari si iluminat.

Atata timp cat va exista mafia din UPB(Ecaterina Andronescu, Costoiu Mihnea, Zaharia Constantin, Lazarescu Vasile, Cavescu Bogdan si altii mai mici)NU vom avea nici iluminat, nici asfalt, nu se va schimba nimic.

Cum ar schimba Metropotam Complexul Leu
dev
#2 -

loc frumos, pacat de oameni

Acum 4 ani complexul Leu era nou; proaspat renovat.
Pe parcurs a fost pur si simplu vandalizat, de "ai mai dastapti" dintre studentii locatari.

E trist, ca de facut se mai face, dar n-apuca sa se usuce vopseaua.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera